Aktuellt

En halv Markus. Knappt.

Dagen idag bjöd på 23 km sällskapslöpning på Skåneleden, mellan Skrylle och Genarp. 

Fil 2015-10-04 20 16 34

Sträckan  är rolig men ordentligt utmanande. Vissa av backarna pekar rakt upp i himlen och besegras lättast på alla fyra. När vi är framme i Genarp har vi lagt 23 kilometer bakom oss och kroppen känns ganska nöjd.

Då är tanken läskig, att jag om fyra veckor ska springa Markusloppet på samma ställe. Med den enda skillnaden att jag ska springa hela vägen tillbaka också. Plus tre kilometer extra i starten.  Vädret kommer dessutom förmodligen vara både är kallare och regnigare. Terrängen lerigare och blötare.

Ett äventyr lätt att anmäla sig till. Lätt att få ångest inför. Och lätt att älska efteråt!

Tagga utmaningen!

12 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  4 oktober, 2015 kl 20:21

  Jag vill också!!! Har inte blivit några långlöp för mig i år av olika anledningar… Hm. Jag tror jag får arrangera en egen långutmaning inom kort. Bilden är fantastisk by the way, trots skövlad skog :)

  • Svara
   Anna
   5 oktober, 2015 kl 06:56

   Eller så kommer du till Skåne sista oktober och klafsar lite lera med mig! :)

 • Svara
  Ingmarie
  4 oktober, 2015 kl 20:45

  Vilken härlig helg! Nästan som min. ;-) Jag borde ha varit med på lördagens trailundervisning för att lära mig lite men ibland tror jag att jag är ett hopplöst fall. :-O

  • Svara
   Anna
   5 oktober, 2015 kl 06:57

   JAG är ett hopplöst fall. Tant Agda springer ifrån mig nerför. Men att bada underbenen krävde inga skills, det var bara att plaska :)

 • Svara
  Daniel
  5 oktober, 2015 kl 06:50

  Men man får ju goda kakor vid vändningen som ger en kick på vägen tillbaka…och du slipper ju dom tre extra kilometerna på vägen hem så du har ju kutat över halvvägs när du kommer till Genarp. Det fixar du!

  • Svara
   Anna
   5 oktober, 2015 kl 06:58

   Jag hoppas man får det i år också. Det står så luddigt på hemsidan att man börjar bli lite rädd att missa wienerbröden. Jag får nog ordna med en specialbeställning croissanter från Fredrik för att vara på den säkra sidan :)

 • Svara
  Richard (rundtramp.se)
  6 oktober, 2015 kl 14:40

  Jag är sugen på att göra samma grej. Hur fixade du ”logistiken” i och med att du började i Skrylle, och slutade i Genarp? Skånetrafiken kanske?
  Har aldrig kutat sträckan. Det är orange markering, som jag förstår det. Men står det riktning, så man inte kutar åt fel håll i Skrylle? Ja, och är leden välmarkerad när man väl är ute på leden? Är det bara att kuta på, eller måste man ta med hjärnan också? :)

  Sorry för en miljard frågor.

  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2015 kl 15:52

   Det här tillfället hade jag med mig min man som lämpade av mig i skrylle, körde till genarp och cyklade ett par timmar mtb medan jag tog mig dit. Annars behöver man vara två personer och två bilar. Och lämna ena bilen i genarp och åka tillsammans till Skrylle. Sen hämta bilen. Eller tvärt om… Vet inte om skånetrafiken kör, men det är väl inte omöjligt. Kanske svårt att synka tiderna dock.

   Yes, orange markering. Från skrylle går en skrylleslinga på 16 km som också är skåneled med start och mål i skrylle. På mitten av den delar sig leden och en del går vidare mot genarp. Man kan ta vilket håll som helst från skrylle (vi tog den bakvägen, dvs inte dit pilen visar i skrylle), det är ca 8 km till delningen oavsett vilken väg man väljer. Vi valde utifrån mängden kor denna gång…

   Det är hyfsat välmarkerat men ibland missar man. Så man behöver hjärnan med sig. Ser man inga oranga markeringar på ett tag får man bara vända tillbaka en bit. Då har ledan oftast svängt av från en större stig utan att man märkt det…

 • Svara
  Lars
  8 oktober, 2015 kl 08:57

  Hej,
  har anmält mig till Markusloppet, premiär för mig.
  Hir är underlaget att springa på? Naturligtvis beroende på vädret, men funkar ”vanliga” skor om det är torrt (eller för mycket sten och rötter)? Eller ska orienteringsskorna på? Är lite rädd att det blir slitigt tt springa i dem så långt…

  • Svara
   Anna
   8 oktober, 2015 kl 13:57

   Är det torrt funkar vanliga skor. Sprang i sånna för ett par veckor sedan och det var inga problem, utom på vissa ställen där det var lite lerigt. Det är ganska mycket stenar och rötter, en del hala spänger, så jag kör personligen med terrängskor. Och slitigt blir det oavsett skor :) Ibland undrar jag vad jag gett mig in på…. :)

   • Svara
    Lars
    8 oktober, 2015 kl 18:58

    Tack för svar! Ja det blir jobbigt oavsett…
    /Lars

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.