Aktuellt

Träna inför marathon?

Ibland hör jag folk säga att de inte springer marathon för att de inte har tid att träna till det. Då slår det mig att jag kanske borde träna till mina marathon…

Jag gör ju liksom inte riktigt det. Jag springer ju bara.

Dela på <a data-facebook data-type="image" href="http://www.helsingborgmarathon.se/images/14/albums/start/4441.jpg">Facebook</a> eller <a data-twitter href="http://www.helsingborgmarathon.se/images/14/albums/start/4441.jpg">Twitter</a>
Bild lånad från Helsingborg marathon

Med det inte sagt att jag är otränad eller gör dåliga marathon. Jag har ganska bra tider i mitt cv. Men jag har aldrig tränat specifikt för marathon, aldrig toppat formen. Min marathonform är typ likadan året om. Jag hade kunnat springa ett marathon vilken dag som helst och farten hade väl blivit ungefär densamma.  Alltid i hyfsad maraform men aldrig riktigt vass.

Inför Helsingborg marathon nästa lördag kom jag igång med långpassen extremt sent, då jag liksom glömde bort dem hela sommaren. Med tre veckor kvar hittade jag ett gammalt maraprogram och hoppade rätt in på vecka 18 av 20… Så jo, jag har maratränat. I en och en halv vecka.

Borde jag vara nervös?

Eller ska jag bara glädjas åt vetskapen att alla får choklad i målgång?

5 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  2 september, 2015 kl 20:19

  Jag tycker också det här med konstant maraform är en bra grej. Då kan man alltid anmäla sig när andan faller på.

  • Svara
   Anna
   3 september, 2015 kl 06:43

   Eller hur! Alltid redo liksom :)

 • Svara
  hejaerika
  3 september, 2015 kl 07:56

  Vi är ju alla himla olika (tur det!) men jag blir så himla IMPAD av att någon alltid kan vara i maraform. Det ÄR ju coolt. För mig känns två mil som en hel evighets evighet och min kropp mår ofta fysiskt dåligt efteråt på alla möjliga konstiga vis (dock börjar det bli bättre). Efter mitt Gbg-Varv kunde jag bara inte förstå hur man ens kan springa den dubbla sträckan, för jag höll ju på att dö efter 18 km..
  Jag blir alltid himla imponerad av alla som kan sånt som jag VILL kunna, men som i nuläget är omöjligt :D
  Hoppas innerligt att jag kan springa sträcka tre på marastafetten nästa helg, och hoppas ännu mer på att få syn på dig och heja live :D

 • Svara
  jeanna - bliss junkie
  3 september, 2015 kl 09:08

  Du har ju supertider och är en talang! Bara att njuta ju.

 • Svara
  Natalie
  3 september, 2015 kl 11:29

  hejja hejja!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.