Aktuellt

Att stjäla mat…

Vi kom in på ämnet “konstiga matbeteenden” på lunchen igår och det fanns ingen hejd på hur konstiga saker folk har för sig vid matbordet. Att äta middagens delar i tvångsmässig turordning eller att lura ut pojkvännen ur köket för att stjäla hans bacon är bara två exempel.

grötFödelsedagsgröt årsmodell 2013

Just baconen låter jag gärna Fredrik ha i fred. Hos oss är det gröten som är föremål för stöld. Det är alltid Fredrik som lägger upp den på morgonen. Lika mycket till oss båda. På gröten lägger han lite mosad banan. När han sedan vänder bort blicken stoppar jag ner skeden i hans tallrik och snor en klick gröt. I hålet som bildas fyller jag på med lite banan från min tallrik. Så att ha inte ska märka något. Jag är en gröt-tjuv.

När jag inte tjuvar mat älskar jag att handla mat. Att gå en evighet i en mataffär är bästa nöjet ever.  Speciellt med så mycket nytt som dyker upp hela tiden. Idag hittade jag röd linspasta och kikärtsmakaroner. Återstår att se om det är så gott att jag behöver plocka fram tjuven i mig vid nästa middag…

IMG_0276 
Har du konstiga matbeteenden? Och blir du också lycklig av kikärtspasta…

2 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  10 september, 2015 kl 19:37

  Jag och Ola vaktar våra tallrikar som hökar. Så det är dåligt med matstölder här hemma… :D

  • Svara
   Anna
   11 september, 2015 kl 08:16

   Haha. Har du aldrig provat ”kan du hämta tidningen”-knepet…? Du har mycket att lära :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.