Aktuellt

Det DÄR löppasset

Idag var det dags. För det DÄR löppasset. Det där passet som är så fruktansvärt segt att man inte kan förstå att folk springer frivilligt. Det som är jobbigt fast inte på ett skönt sätt. Jobbigt men utan att få den där lyckokänslan som belöning efteråt. Bara jobbigt. Punkt.

Fil 2015-08-25 18 09 31 Ingen löparglädje i dom ögonen…

Jag har en standardrunda. När jag började springa för 12 år sedan tog den 48 minuter. Jag brukar skratta åt den tiden. Tänka tillbaka och förundras över hur långsamt det kunde gå. Nuförtiden kravlar jag mig runt på 45 minuter om jag har en riktigt dålig dag. Idag tog den 50…

Här följer ett neggoinlägg. Söker du löpinspiration, var god blunda…

Tragglar mig fram i fyra kilometer. Benen är tunga och luften är kvalmig. Det går så sakta att klockan nästan går i autopaus, men ändå är det så jobbigt.

Plötsligt tappar jag fokus. Stannar och fotar. Springer ett par hundra meter. Stannar och kissar. Några hundra meter till och så plingar det i mobilen. Stannar och kollar (ALLTSÅ SÅNT HÄNDER INTE NÄR JAG SPRINGER!). Lite till. Ha! Ett björnbär. Stanna och smaka lite kanske…

Som grädde på moset får jag sura uppstötningar. Det hade jag senast när jag var gravid. Försöker att springa de sista två kilometerna utan att stanna men det är segt.

Kommer hem. Slänger mig på soffan. Åtta långsamma kilometer och jag är tröttare än efter vilken långpanna som helst. Tröttare än efter intervaller. Men inte sådär skönt intervalltrött. Bara trött på ett oskönt sätt.

Löpning är roligt nästan jämt.

11 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  25 augusti, 2015 kl 18:11

  Vi har alla de där passen! Därför vi älskar de lätta så vansinnigt mycket mer! :-)

 • Svara
  Mia
  25 augusti, 2015 kl 20:30

  Haha… Välkommen till min löparsommar! Men nu har det vänt. Håll huvudet och benen högt och nästa pass blir ett enda långt glädjeskutt :)

  • Svara
   Anna
   26 augusti, 2015 kl 13:06

   Jag hoppas du har rätt! För den där kolan vill jag inte springa i fler gånger. Sjukt segt!

 • Svara
  andreas
  25 augusti, 2015 kl 20:47

  Vi har plockat massor björnbär vid ”mördarbacken” och neråt (vet inte vad backskrället heter, den neråt innan man viker av över bron mot vikenbadet). Tack för påminnelsen! Ska ner o kolla om mer har blivit moget nu när det regnat lite. Där är huuuur mycket som helst. Ekologiskt, gratis, närproducerat :)

  • Svara
   Anna
   26 augusti, 2015 kl 13:06

   Kan inte bli bättre ju! Tror att de kanske behöver någon vecka till dock.

 • Svara
  hopihopi
  25 augusti, 2015 kl 21:25

  Skönt att höra att nån annan också har jobbiga pass ibland, som tur så brukar det vända ganska snabbt igen

 • Svara
  Niclas Nordström
  25 augusti, 2015 kl 21:38

  Hade samma känsla i lördags. Trodde(hoppades) först att klockan tappat gps signalen för det kvittade hur mkt jag försökte öka så hände ingenting?

  • Svara
   Anna
   26 augusti, 2015 kl 13:07

   Jag skyllde också på klockan i början. När jag var i skogen. Men när jag var på helt öppen mark och det fortfarande gick lika sakta insåg jag att jag inte kunde skylla på någon annan än mig själv :)

 • Svara
  Lotta
  26 augusti, 2015 kl 09:52

  Till och med DU har såna pass alltså?! ;) :P

  • Svara
   Anna
   26 augusti, 2015 kl 13:08

   Ja helt uppenbarligen! Vill dock helst inte ha fler på ett tag. Det var hur trist som helst… :)

 • Svara
  Jenny
  31 augusti, 2015 kl 13:14

  Hög igenkänning på det där….tyvärr samma känsla:( men det blir ju bättre nästa gång. Jag väljer att tro det i varje fall.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.