Vilodag

Jag gillar vilodagar som är vilodagar för att kroppen är trött. Då njuter jag av vilan till 100%. Ni vet känslan av soffhäng dagen efter ett marathon, eller efter en vecka med galet många pass. När kroppen är piggast i stan är det istället en utmaning att vila. Och jag håller hela tiden på att glömma bort det…

Photo 2012-09-01 14 12 24
Den bästa vilan. På löparläger…

Idag vilar jag för att orka springa fem mil i morgon. Det känns logiskt. Men hjärnan fattar inte och jag får hela tiden påminna mig själv att jag inte ska träna. Det här är alla gyllene träningstillfällen jag lockats att träna idag, men inte fått:

05.20. Väckarklockan ringer av misstag. Jag har sovit som en kratta hela natten pga EPA-traktor-rally på gatan utanför. När jag äntligen somnat blir jag väckt. Jag vet att jag ändå inte kan somna om. Jag blir galet arg och frustrerad. Veckans enda sovmorgon hade jag velat sova till åtminstone sju. Att bota min ilska med en löptur känns sådär galet crazy att det spritter i hela kroppen. Får inte.

09.00 Crosscage på gymmet. Och jag ska ändå dit för att lämna av dottern. Så nära men så långt bort. Som att sitta med godispåsen i knät och inte få äta. Det är ju vilodag…

09.30. Båda barnen borta. Fredrik ska åka och träna swimrun i och kring en sjö.  Hänger jag med har jag jordens möjlighet till naturskön löpning. Men… ja ni fattar…

16.00. Minsta tjejen bortbjuden på kalas. I min värld betyder det guldläge för träning. I fyra och en halv timme liksom. Jag hade kunnat cykla till tjottahejti, äta middag och hinna hem igen.  Men jag är inte bitter. Det finns ju en hel tvättstuga att ta hand om…

Längtar till på måndag, då ska jag njutningsvila femmilaren ur benen och inte för en sekund gräma mig över förlorade möjligheter. Vila när den är som bäst!

Men först Kävlinge Ultra 50K – årsmodell 2015! Bring it!

4 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  27 juni, 2015 kl 15:54

  Tänk vad underbart om man slapp vila innan lopp. Det är så sjukt vidrigt. Lycka till imorgon!

 • Svara
  Hanna
  27 juni, 2015 kl 19:32

  Jag tycker alltid att jag vill träna som mest när jag inte ”får”…. Lycka till på tävlingen.

 • Svara
  Marina
  27 juni, 2015 kl 20:44

  Jag ”protestvilar” idag, saknar min endorfinkick :( men måste vila, torsdagsvilan gick åt pipsvängen eftersom lillebror cyklade så fort att jag var tvungen att jogga/springa för att hänga med och i morgon är det combat och balance så då tänker jag INTE vila. Jaja. Kanske lika bra att gå och lägga sig ;)

 • Svara
  Ingmarie
  27 juni, 2015 kl 22:14

  Kallas pansarpsyke!
  Jag hade i alla fall ”fuskat” med poolrun och yoga. :-)

 • Kommentera