Aktuellt

Race report: Borrowdale Trail Run 21 k

Borrowdale Trail Run, 21k – förmodligen det vackraste lopp jag sprungit!

Jag fick startplatsen i julklapp av Fredrik och tanken var att vi skulle genomföra loppet tillsammans. Att springa och njuta av naturen. Och stanna för fotografering om Kodak moments skulle uppstå. Vilket de gjorde mest hela tiden. Men när han vill att jag tar av skorna för att fota dem, är gränsen nådd. Sånt gör man inte på lopp!

IMG_8825.JPG

Man skulle kunna frestas att tro att det kommer att bli en ganska soft historia då min löpform är bättre än cyklistens. Och på asfalt hade det säkerligen blivit så. I terrängen ligger jag dock i lä. Cykling verkar göra underverk för bergslöpning…

 

btr1a

Första 7 km är plana skogsstigar längs sjön Derwent Water. Utsikten är helt fantastisk och löpningen flyter. Känner mig lycklig som får möjlighet att se sånna här platser.

Därefter börjar det. Första backen är ca 140 höjdmeter och lutningen snittar 10%. Vi försöker springa men bitvis är det helt omöjligt. Jag får information att jag ligger tredje tjej men blir strax därefter omsprungen när vi stannar för en photo shoot på toppen. Underlaget på vägen ner är trixigt och tjejen i fråga är tekniskt grym. Hon försvinner i fjärran när jag stapplande och bredbent tar mig ner…

IMG_8838.JPG

 

Hon har trettio sekunder tillgodo när vi kommer ner på plan mark och jag bestämmer mig för att inte ge mig så lätt. Tar in på henne och när vi når den andra backen är jag ikapp. Backen är 300 höjdmeter och stundtals plågsamt brant. Någonstans på mitten GÅR jag förbi henne, medan vaderna skriker.

Hon ser tröttare ut än jag känner mig och så fort det blir springbart lämnar vi henne ordentligt bakom. Stånkar oss upp på toppen och laddar mentalt för nervägen. Nerför är så mycket värre än uppför!

IMG_8840.JPG

Fredrik rullar ner för backen och hade typ hunnit åka och fika innan jag kommit ner. Som den fegis jag är riskar jag inget. Bambi is back och bakom mig har min konkurrent om tredje platsen tagit in. Hon passerar. Jag svär. Och tänker ”vänta du bara, jag tar dig på sista flacka 7 km”.

IMG_8844.JPG

IMG_8845.JPG

Problemet är att de sista 7 km inte bara är flacka. De är också galet steniga. Teknisk terräng igen och jag är förlorad. Inte förrän 2 km återstår blir det lättrullat och jag lägger in min sista växel. Tar in men det räcker inte. Hon är 40 sekunder före i mål och kniper tredjeplatsen.

Men. Vi tävlar inte i samma klass. Hon är ung och jag är tant. Och i tantklassen går jag segrande i mål. Tänk att det finns fördelar med att inte vara ung och vacker!

IMG_8850.JPG

Vad Fredrik anbelangar hade han vunnit över mig idag. Hans mod i nerförsbackarna hade gett honom familjesegern. Å andra sidan dog han nästan när jag vevade igång maskineriet sista 2 kilometerna. Dessutom kommer han inte att kunna gå i morgon. Cykelmuskler må vara starka men så värst löptåliga är de inte!

IMG_8848.JPG

 

11 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  7 juni, 2015 kl 20:00

  Vilken underbar story. Och en vinnare är du också :D

 • Svara
  Rund är också en form!
  7 juni, 2015 kl 21:08

  Ljuvliga foton! Och nä, inte så ”easy going” som man trodde när man läste de första raderna… Hehe! ;-)

  Kram M

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  7 juni, 2015 kl 21:24

  Underbar läsning, och så himla fina bilder!
  Där skulle man ju gärna ha varit alltså :)

 • Svara
  Stina - itsallaboutmovement
  8 juni, 2015 kl 07:50

  Vilket härligt lopp! Superfina bilder. :)

 • Svara
  hejaerika
  8 juni, 2015 kl 09:42

  Herrejisses så fint det ser ut!! Wow!
  Och du är ju bara en sån jäkla duktig löperska du, grattis till segern :D

 • Svara
  Gert
  8 juni, 2015 kl 10:25

  Du är väl inte tant Anna.Ålder är ju bara ett tal har du sagt.Visst är du vacker också. :)
  Bra sprungit. :)

 • Svara
  Nina
  8 juni, 2015 kl 12:12

  Me like alla bilder jättemassor och du, du är en sann storyteller!!

 • Svara
  Kicki
  8 juni, 2015 kl 15:59

  Härlig läsning och fina bilder!

 • Svara
  Mari
  8 juni, 2015 kl 18:15

  Underbar löpning. Så vackert! Och bra jobbat :)

 • Svara
  Ingmarie
  8 juni, 2015 kl 21:29

  Stort grattis! Både till julklappen och pallplatsen! Du är grym! Men tant? Njaeeeee. Om några år kan du ev. kalla dig Masterlady.:-)

 • Svara
  Märta
  12 juni, 2015 kl 12:01

  Åh vilket vackert ställe! Skriver upp loppet på vill-springa-listan :-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.