Aktuellt

Morgonlöpning delux

Att morgonspringa i storstad är det coolaste av coolt. Att smyga ut i en stad som ännu inte vaknat och liksom ha den litegrann för sig själv. Att hinna se jättemånga sevärdheter på en runda som inte alls är speciellt lång. Och att invaggas i löpargemenskapen som råder där vid halvsjusnåret, då vägarna är våra och ljudet av springande fötter är minst lika märkbart som ljudet från trafiken.

2015-05-13 07.12.35

Springer från hotellet till Waterloo-bridge där jag börjar min tur österut längs Themsen. Passerar broar och caféer längs min väg mot Tower Bridge. Springer över bron medan jag spanar in lemmeltåget av löpare på andra sidan floden. De är HUR många som helst.

Jag kommer ikapp dem lite senare när de pausat för morgonträning på ett litet torg. De springer upp och ner för trappor, gör burpees och andra roligheter. Jag stannar och fotar och någon i gruppen ropar: ”Miss, come and join us!”

2015-05-13 07.10.59

Om det inte vore för att jag hade en orolig mamma väntandes på hotellet hade jag inte tvekat. Nu får jag snällt tacka nej och fortsätta löpturen hemåt. Springer ”bara” 3 kilometer vilse, och exakt 3 minuter efter den tid jag sagt att jag skulle vara hemma plingar det till i mobilen: VAR ÄR DU???

Som mamma slutar man visst aldrig vara orolig.  Men jag borde lära mig att alltid lägga på minst 20 minuter i vilsespringnings-marginal….

12 Kommentarer

 • Svara
  Rund är också en form!
  14 maj, 2015 kl 08:09

  Jo, men att springa i.n.n.a.n. staden vaknar kan jag köpa. Cool känsla…!
  Kram M

 • Svara
  Mari
  14 maj, 2015 kl 08:38

  Härligt :)

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  14 maj, 2015 kl 08:52

  Herregud, springsuget som infann sig nu!
  Tur att jag snart ska jag ge mig ut på en tur.
  Synd att jag inte är i London eller någon annan cool storstad bara.
  Nåväl, solen skiner i Göteborg, så Göteborg får duga!

 • Svara
  Nina
  14 maj, 2015 kl 08:59

  Så. Häftigt.

 • Svara
  Lina
  14 maj, 2015 kl 14:34

  Springa i nya städer är väl ändå ett av de bättre sätten att upptäcka en stad på? Och helst på morgonen. Jag ska till London i sommar, men är tyvärr under löpförbud så det blir nog mer morgonpromenader för mig. Det blir inte riktigt samma sak men förhoppningsvis härligt ändå.

 • Svara
  pernillabredolt
  14 maj, 2015 kl 14:49

  Sightseeingspring är bäst!

 • Svara
  Johanna
  14 maj, 2015 kl 15:51

  Det absolut bästa med semestrar ju! Både stadssemestrar och andra. Den där morgonjoggen med sightseeing och fotopauser… STOR NJUTNING! :)

 • Svara
  Stina K
  14 maj, 2015 kl 17:33

  Grymt härlig start på dagen! :)

 • Svara
  Mia
  14 maj, 2015 kl 20:28

  Bästa sättet att semestra på enligt min mening. Eller i alla fall delar av en väldigt bra semester!

 • Svara
  anneliten
  15 maj, 2015 kl 10:55

  Hi hi. Ibland kommer min 22-åring inte hem alls. Då blir jag orolig. Samtidigt som jag försöker tänka på att när hon var 14 månader i Australien alldeles själv (nåja, det fanns ju folk omkring henne) – då oroade jag mig inte. Det man inte vet…

 • Svara
  Violet
  19 maj, 2015 kl 06:24

  Vilken tid sprang du? Ska till London imorgon och vill hitta bra löparsträckor :)

  • Svara
   Anna
   19 maj, 2015 kl 06:31

   Jag sprang vid 06.15. Rundan jag sprang (runt Themsen via westminister bridge och tower bridge) är ca 8,5 km. Sen hade jag typ 2 km dit via rödljus och trafik som inte var lika kul. Men längs floden var det hur bra som helst. Min löpbok tipsar även om Hyde park, Green park och St Jame’s park där du lätt kan få ihop en mil. Såg många löpare där också! Hade definitivt valt morgonen för löpning, broarna var knökfulla sen mitt på dagen och det förtar ju lite av löpturen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.