Älska morgonlöpning!

Vaknar 05.15 av en hagelstorm modell grande. Klockan är ställd för långpass bara 90 minuter senare men tanken att ställa in dyker faktiskt aldrig upp…

2015-05-31 09.02.57

Haglet är borta men regnet piskar horisontellt när jag ger mig ut strax innan sju. Rundan för dagen består av 11,5 km transportlöpning till Hofterup där jag ska möta upp med Caroline för en lika lång runda i skogen.

Att välja transportlöpning i rak motvind är kanske inte smart men åtminstone pannbensbyggande. Och faktiskt blåser det så galet mycket att jag inte kan låta bli att skratta åt eländet. Benen känns lätta och motorn är stark. Håret blåser åt alla håll och jag känner mig så in i bängen levande. Vill bara skrika rakt ut av glädje, fast så galen är inte ens jag.

I Hofterup möter jag Caroline och stannar till för lite vattenpaus. Lyxigt med en dricka-depå sådär mitt på rundan. Sen börjar äventyret. Vi letar oss in i skogen och gläds åt att slippa vinden. Men vi hinner inte glädjas så länge innan vi stöter på patrull:

2015-05-31 08b

Lekfulla kor. Been there, done that. Vi vänder. Sen blir resten av rundan en jakt på ko-fri stig. Vi lyckas sådär, och jag gissar att gps-filen kommer se ut som en igelkott med alla fram-å-tillbaka-löpningar i alla riktningar. Men vad gör väl det? Sällskapet är trevligt. Tröjan har torkat. Klockan är innan nio och familjen har inte ens klivit upp.

Kan man annat än att älska morgonlöpning? Och gröten därefter…

8 Kommentarer

 • Svara
  hejaerika
  31 maj, 2015 kl 10:21

  Så himla härligt att läsa om ( men hade varit mindre härligt att göra själv, för min del) Kossorna ser sjukt leksugna ut :D

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  31 maj, 2015 kl 10:34

  Haha, kossorna ser obehagliga ut tycker jag! Redo att gå till attack. Typ.

 • Svara
  Mari
  31 maj, 2015 kl 12:27

  Haha, så roligt. Kossorna ville vara med :) Skönt med den löpningen innan allt en söndag bjuder på sätter igång.

 • Svara
  Kicki
  31 maj, 2015 kl 22:25

  Träning innan frukost passar mig perfekt! Och att komma hem efteråt och njuta av långfrukost med fortfarande sömndrucken familj. ;-)

 • Svara
  Danel
  1 juni, 2015 kl 07:01

  Kvigor är alltid nyfikna, och vill ha koll och springa efter.

  • Svara
   Anna
   1 juni, 2015 kl 07:34

   Fast senare på säsongen brukar de inte bry sig så mycket. Gissar att de har spring i benen efter en hel vinter inne. Vill liksom inte ha flera ton ko springande bakom mig… känns lätt hänt att man råkar få en puff och ligger platt på marken sen. Jätteplatt….

 • Svara
  Madde A
  1 juni, 2015 kl 07:17

  Nämen, Välkommen till mina träskmarker, bland kossorna. Nästa gång- spring förbi oss, så ska jag guida dig i skogarna =)

  • Svara
   Anna
   1 juni, 2015 kl 07:36

   Låter tryggt och bra, jag kommer :)

  Kommentera