Lördagslogik

Det är 25% rabatt på Stadium i helgen. Därför hade jag lovat mig själv att jag skulle få köpa en grymt fin blå Nike-tröja – OM den fanns på Stadium.

image

Såklart fanns den inte, så vi gick vidare till Löplabbet för att prova ut löparskor till dottern. Sånt gör jag nämligen inte på Stadium. Oavsett rabatt.

På Löplabbet finns den apsnygga Niketröjan, som jag skulle köpa OM den fanns på Stadium. Men min hjärna har sedan länge filtrerat villkorssatsen och ställt in sig på köp. Plötsligt står jag i provrummet och velar mellan storlekar. Blir kär och slänger tröjan över inköpsarmen.

Medan dottern velar mellan snygga-Nike-som-inte-passar och fula-Saucony-som-sitter-perfekt får jag syn på ett par Adidas Adizero Adios Boost som hoppar upp och biter mig i näsan. Det är uppföljaren till mina absoluta favoritskor. BLÅLILA. Mörka och stilrena.

image 

Vet att jag egentligen inte behöver dem riktigt än. De gamla håller ett tag till. Men jag är så kär i färgen att jag beslutar mig för att slå till och låta dem vänta i kartongen ett tag. Att hamstra löparskor, ifall nästa version skulle vara spygrön med rosa elefanter…

När jag ber personalen hämta rätt storlek inser jag att jag tittat på herrmodellen. Dammodellen är inte alls lika fin i färgen:

image
Men då är hjärnan redan i köpläge, plånboken uppfiskad och det finns ingen återvändo.

Kommer hem med en tröja jag inte skulle köpa till ordinarie pris och ett par skor i fel färg. Hur gick det till?

Men dottern hade i alla fall vett att välja sköna skor framför snygga, så något blev i alla fall rätt…

6 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  26 april, 2015 kl 15:12

  Låter helt logiskt i mina öron. Speciellt den där DÖSNYGGA blå tröjan är logisk.

 • Svara
  Johanna
  26 april, 2015 kl 15:36

  Håller med Mia. Tröjan är definitivt logisk! Har kollat på den flera gånger (också i den mintgröna versionen och också som kortärmad), men kunde inte motivera priset… Som tur var hittade jag en mintgrön kopia i Hunkemöllers träningskollektion i Amsterdam för typ en tredjedel av priset ;)

 • Svara
  Helena Z
  26 april, 2015 kl 17:33

  Jag köper i princip alltid herrvarianten av skor, just för att dammodellen i bästa fall har mindre snygga färger och i värsta fall är groteskt ful :-)
  Tröjan är jättesnygg, med eller utan logik! :-)

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  26 april, 2015 kl 18:04

  Hahaha, du är ju för rolig!!

 • Svara
  Mari
  26 april, 2015 kl 18:19

  :) hahaha skulle vilja vara med dig en dag på stan

 • Svara
  Stina K
  27 april, 2015 kl 13:13

  Hahaha obetalbart! :)

 • Kommentera