Funbeat

Vi måste prata Funbeat. Jag har varit trogen Funbeat sen jag började träna inför min första Tjejvasa nångång strax efter stenåldern. Eller typ 2005. 

Jag gillar Jogg i allt övrigt, den har en liten familjärare känsla och forumen är bra. Men när det gäller registreringen av min träning har jag alltid kommit tillbaka till Funbeat. Mycket för att jag tycker det är lättare att lägga in övrig träning på Funbeat men allra mest för att alla mina vänner finns där. Så jag håller mig uppdaterad om vad de pysslar med. Och när de börjar springa för fort…

image image image

Hursomhaver. Något hände. Funbeat har gått bananas. Jag känner inte igen mig. Det är bara reklam överallt. Och blogginlägg i mitt träningsflöde som jag inte alls vill läsa. Jag sitter med lupp och förstoringsglas för att hitta mina vänner bland reklamen. För att se vem som har tränat vad.

Och det tar lika lång tid för mig att hitta mina vänner som för Funbeat att hitta Garmin. Att “leta enheter” tar lätt 5 minuter. Och vad jag förstår ska nu funktionen att läsa direkt från klockan nu försvinna.

Det kanske är dags att se sig om efter något nytt? Var reggar du din träning? Eller reggar du inte alls?

18 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  7 april, 2015 kl 11:26

  Jag har ju min Polarklocka så allt händer på Polar flow…när jag orkar ladda upp passen cirka en gång i månaden då klockan börjar strejka att den är full. Jag följer ingen annan eller så, men det går visst att ”bli kompis med” andra polarare om en vill. Jag är för introvert för sånt…

 • Svara
  Andreas
  7 april, 2015 kl 12:18

  Garmin connect & Funbeat för de där tårtornas skull så man kan få en ungefärlig över hur mycket icke-löpning man tränar men är rätt dålig på att lägga in allt. Jag har även strava som suger data från garmin connect automatiskt – tycker de är bra att sprida datan så man inte hamnar i händerna hos någon – allt fler slåss om att äga ens data. Jogg kan bli vettigt om de får sin funktion på plats för att automatiskt läsa garmin connect också som de har sagt att de har på gång… men alldeles för bökigt har de varit förut tycker jag.

 • Svara
  Kicki
  7 april, 2015 kl 13:13

  Jag använde också funbeat förut men använder nu runkeeper sedan nyår. Jag har också polars aktivitetsarmband och pulsband som kopplas till polar flow.

 • Svara
  Rund är också en form!
  7 april, 2015 kl 14:18

  Håller till på jogg sen några år tillbaka (2013 ?) och tycker det är jättebra!
  Saknar man något i träningsväg kan man lägga till ett eget ”träningssätt” istället för att regga det som ”övrigt”. Bra tycker jag. (Även om jag personligen sällan tränar något som inte redan finns inlagt sen innan). :-)

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  7 april, 2015 kl 15:28

  Höll på att vela från och till för ett tag sedan, mellan just jogg och funbeat. Slutade med att jag startade konto på båda! Men tycker jogg är smidigt, snyggt och enkelt så det har blivit att det har tagit över. Funkar fint tycker jag!

 • Svara
  Carolin
  7 april, 2015 kl 15:40

  Jag Använder shapelink. Tycker att det funkar bra och när jag skaffade det tyckte jag att det var bättre än jogg och funbeat.

 • Svara
  Lina
  7 april, 2015 kl 15:46

  Funbeat betatestar uppladdning från Garmin express just nu, tycker det funkar supersnabbt, så håll ut! Och se över dina inställningar över vad som dyker upp i ditt flöde.
  Tror dessutom de skulle se över sina användningar av ”reklamblaffor” som lägger sig över allt, den delen stör mig mest!

  • Svara
   Anna
   7 april, 2015 kl 21:02

   Ja det är verkligen BLAFFOR. Blir tokig när de tar över hela skärmen! Hittade en knapp för att ta bort blogginläggen. Tack för tips :)

 • Svara
  Sofia
  7 april, 2015 kl 16:29

  Jag gillar funbeat (smidig app! Bra statistikverktyg! Bra valmöjligheter för mig som tränar allt och lite till!) men det finns mycket som kan bli bättre, och det verkar det vara fler här som tycker. Läge för ett konstruktivt mail? De kanske till och med vill samarbeta med dig och dina läsare i sin utveckling?

  • Svara
   Anna
   7 april, 2015 kl 21:03

   Ja man kanske inte skulle sitta här och gnälla. Ett mail får det bli!

 • Svara
  Johanna
  7 april, 2015 kl 16:36

  Om inte Garmin-importen börjar funka bättre snart så måste nog jag också överväga att flytta mig från funbeat, men jag skulle inte vilja för jag gillar inte alls jogg. Jag får inte importen från Garmin express att funka (det står bara att det inte finns någon data att hämta), men jag ska inte ge upp än.

 • Svara
  Richard (rundtramp.se)
  7 april, 2015 kl 16:53

  Jag körde också Funbeat fram tills för ett tag sedan. Nu kör jag TrainingPeaks. Se har jag satt upp en synk, så Garmin synkar automagiskt till TrainingPeaks.
  Saknar lite av det familjära, sociala, som man hade på Funbeat förut. Men om vi snackar om kompetent träningsdagbok, med möjligheter till bra analys och till att koppla till sig en tränare, så är TrainingPeaks grymt!

  • Svara
   Anna
   7 april, 2015 kl 21:04

   Jo, jag använde TP ett tag. Fast jag saknade det sociala… Och så körde jag dubbelt och det blev jobbigt. Hmmm. Kanske ska överväga att skippa det sociala. Man behöver kanske inte ha koll på alla överallt…

 • Svara
  Lisa
  7 april, 2015 kl 20:04

  Jag har också funbeat, har all min träning registrerad där. Stör mig också på de stora reklamblafforna och hade börjat fundera på att bli premium när jag noterade att garminuppladdningen skulle upphöra. Laddade upp garmin express som inte funkar!
  Faan, jag blir så trött. Vad göra?

 • Svara
  malin
  8 april, 2015 kl 07:59

  Är Funbeat-fan också. Gillar appen för pass som ej är Garminpass. Visste inte att de skulle sluta m importen, buhu!

 • Svara
  Hanna
  8 april, 2015 kl 10:14

  Jag använder Runkeeper. Passar perfekt för min träning.

 • Svara
  Andreas
  8 april, 2015 kl 15:11

  Två sätt att bli av med reklamen. Betala. Eller använda adblock i datorn.

 • Svara
  Dessi
  10 april, 2015 kl 03:10

  Mhm! Kör också funbeat sedan tidernas begynnelse.. :) Tycker det är synd att direktimporten inte funkar, nu får jag via garmin connect (hemsidan) ladda ner datafilen som jag sedan för över till funbeat. För direkt via GC hade inte funbeat lust med även om funktionen finns..

  Meeen jag kommer antagligen köra med funbeat ett tag till. Har inte riktigt hittat nåt annat som är bättre plus att jag ofta använder appen för att regga träning.

 • Kommentera