Oplanerat!

Vanligaste frågan på en löpresa är uppenbarligen: vilka lopp ska du springa i år?

Förra året hade jag planen spikad: Köpenhamn halvmarathon, Ursvik Ultra, Axa Fjällmarathon och  Helsingborg och New York marathon. Svaret enkelt att leverera. Lopp som alla känner till och förstår innebörden av.

I år blev jag  ställd av frågan. För jag vet liksom inte. Har gått från att vara superplanerad till att lita på att det löser sig. Att det blir några lopp fast jag inte riktigt har bestämt mig än. Eller snarare så att jag bestämt mig men glömt bort. Bestämt men inte bokat.  Och de jag faktiskt lyckats boka är konstiga små historier som ingen känner till. Om jag anstränger mig kommer jag fram till följande:

18 april – Eko Trail Österlen. Bokat och klart. 21 km.

2 maj – Wings for life, Zadar.  Kulmen på min löparresa till Kroatien. Fast jag har svårt att komma ihåg just själva loppet. Tänker mer zipline, forsränning, löpning i bergen, morgonyoga och långpass längs strandpromenad. Håller man femminutersfart blir det 24 km. Glömmer man bort att man är anmäld kan det bli hur kort som helst.

7 juni – Borrowdale Trail run. England. 21 km. Julklappen som jag lyckas glömma bort. Påminn mig när det närmar sig!

Sen har jag planer på Immeln Trailrun 30+ km och Helsingborg marathon. Inget bokat men jag tänker att jag ska.

Inte ett enda Göteborgsvarv eller Stockholm marathon att slänga fram. Nästa år får jag underlätta konversationerna genom att boka mig på lite vanligare grejer. Stockholm marathon lockar faktiskt en hel del!

Vilka blir dina lopp 2015?

11 Kommentarer

 • Svara
  andreas
  24 mars, 2015 kl 11:39

  Jag har bokat in mig på alla lopp som arbetsgivaren betalar. Blodomloppet, midnattsloppet, malmömilen. De två första hade jag nog inte sprungit annars, speciellt inte midnattsloppet. Sen blir det att prova på nya linköping halvmarathon i juni. Varvet känns som man kan nu men vill nog springa det någon gång mer i framtiden, de är som ett osynligt skoskav i foten att min bästa varvet tid är min första, som i princip var min första halvmara.

  • Svara
   Anna
   24 mars, 2015 kl 12:15

   Osynliga skavsår är jobbiga. Du får upp och ta revansch någon gång. Fast jag känner mig också ganska färdig med varvet. Finns så mycket roligt att göra så det går inte att göra samma lopp alltid. Inte Helsingborg?

   • Svara
    andreas
    24 mars, 2015 kl 13:26

    jo naturligtvis! :)

 • Svara
  hejaerika
  24 mars, 2015 kl 12:32

  Jag ska springa mitt första Göteborgsvarv och Fjäll(halv)mara i Bydalsfjällen i slutet på augusti. Jag är mest van vid millopp så det är både spännande och nervöst för en rookie :D

 • Svara
  Mia
  24 mars, 2015 kl 15:06

  Obokad… Eller så kanske jag också har glömt?! Ska springa Gbg-varvet som ledsagare för synskadad, men har inget bokat för mig själv än.

 • Svara
  pernillabredolt
  24 mars, 2015 kl 15:48

  Obokad här med förrutom Premiärmilen på söndag men det är mest för att det är nära hem och en bra söndagsaktivitet. Riga halvmarathon ska jag nog boka men sedan vet jag inte. Kanske Swiss alpine, Chicago Marathon om jag får en plats, Sthlm halvmaran hade varit kul, Springcross hade också varit skoj och lite lopp i skogen. Svårt!

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  24 mars, 2015 kl 20:54

  Lite skönt ändå att inte vara så himla planerad kanske?
  För min del blir det (förhoppningsvis, om ljumsken slutar bråka) Lerumsloppet, Näsetloppet, Stafettvarvet, Gbg-varvet och Midnattsloppet. Är lite sugen på att testa något trail-lopp också, bara för att… :)

 • Svara
  Förvånad
  25 mars, 2015 kl 09:58

  Mitt år ser skrämmande planerad ut. Asfaltmara i april (hjälp, första gången, kommer att bli en katastrof), och sedan blir det en massa trail: 14 km, halvmara och två maror. Den sista trailmaran går det inte ännu att anmäla sig till, men den är i början av oktober. Kör på äventyrslinjen, dvs inga stora fartambitioner, men får åka till olika ställen i Helsingfors (t.ex. militärholme) och Finland.

 • Svara
  Magnus - Ålstorp
  25 mars, 2015 kl 14:41

  Inga Ultraintervaller….

  • Svara
   Anna
   25 mars, 2015 kl 14:51

   Jo just ja! Det borde vi väl!

 • Svara
  Kicki
  27 mars, 2015 kl 20:50

  Premiärmilen på söndag, kanallöpet i maj, nya broloppet i september och Hässelbyloppet i oktober! Alla är millopp. Precis lagom med morötter/mål för att hålla mig igång hela året!

 • Kommentera