Aktuellt

Yoga goes smart

Yoga för mig är  en frizon från allt vad teknik heter. Där har jag ingen pulsmätare eller gps. Inget att mäta eller registrera. Bara känslan.

Men det finns teknik för allt. Såklart. Här är mattan som känner av hur du står. Hur du fördelar vikten över fötter och händer. Som ger dig poäng efter avslutad klass.

Hiss eller diss? Jag vet inte.

Såklart kanske det kan vara till en hjälp för att hitta in i positionerna. För att lära sig hur det känns, när vikten är “jämnt fördelad”. Kanske som teknikträning. Men till vanliga yogapassen fortsätter jag nog gladeligen att lulla runt i min egen värld.  På en ekologisk matta med bra fäste, helt befriad från elektronik.

image 
Bild lånad här. Mattan har stenkoll på dina händer och fötter. En instruktör hade kunnat påpeka nacken…

0

7 Kommentarer

 • Svara
  Maria Josefine
  20 januari, 2015 kl 16:19

  Precis yoga är total avslappning för mej, vilken stress att hålla koll på en sådan mackapär.

  0
 • Svara
  idaaspens
  20 januari, 2015 kl 19:24

  Hahaha härlig kommentar om nacken :D

  0
 • Svara
  Nina
  20 januari, 2015 kl 20:27

  Jag had typ bränt upp dendär mattan. Tack och förlåt.
  ;)

  0
 • Svara
  andreas
  21 januari, 2015 kl 09:39

  Jag håller med. För mig är yogan ett sätt att lära känna min egen kropp och jag behöver förvisso påminna mig själv ibland om att de inte finns några genvägar. Risken är att man inte lär sig hitta rätt om man inte försöker? Eller nått. Jag har dock börjat använda en bärbar dator som spegel när jag hemmayogar, drar igång webkameran hehe. Egentligen borde jag väl applicera samma tänk med löpningen och ibland lämna gps klocka hemma alt tejpa över den och stänga av alla ljud. Men ska man dra de långt så blir vi allt mer slavar under teknik och de gäller inte bara träning utan allt. Det blev inte robotar som tog över samhället utan ”smarta telefoner”, eller så kanske de är ett led i det hållet…

  0
 • Svara
  Lotta
  21 januari, 2015 kl 15:28

  Största dissen!! Kan verkligen inte se hur en sån matta skulle vara bra. Precis som du skrev (vilket oxå var min första uppenbara tanke) så har ju mattan inte koll på att du gör RÄTT, som en instruktör skulle ha (t.ex. den hemska nacken, men det är ju inte enda felet hon gör i plankpositionen), utan BARA på trycket och placeringen av händer och fötter. Nä fånigt!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.