Årets upptäckt

Övar som bekant på att stå på händer och fick igår mina tappra försök fotade. Inser att jag svankar järnet och försöker tippa bäckenet rätt. Något som är jättelätt när man står på fötterna. På händerna är det helt omöjligt att hitta rätt muskler och hur jag än anstränger mig lyckas jag inte räta ut svanken. Konstigt att kontakten med musklerna bara inte finns när man är upp och ner…

2015-01-23 09.33.47   2015-01-23 09.37.30
Galen svank. 25 försök senare har jag rätat ut den lite men då blir tyngdpunkten fel… faller…

Förövrigt grämer jag mig över att jag inte springer Göteborg Winter run idag. Var så taggad på ett lopp med snö i skägget och istappar från ögonfransarna. I ett gnälligt ögonblick tänkte jag att det ändå bara regnar bara i Göteborg och ställde in mina planer. Regn har jag nog av hemma. Gissa vilket väder det är i Göteborg idag???

4 Kommentarer

 • Svara
  Petra
  24 januari, 2015 kl 15:03

  Mm idag är jag inte fullt lika avis på dom som ska springa.
  Men det hade nog ändå varit en upplevelse.
  Så impad på dina handstående, svankandes eller inte.

 • Svara
  KikkiSandström
  25 januari, 2015 kl 16:57

  Ser avancerat ut. Men ska testa jag oxå. Om du förresten vill orka ändå mera kan du testa detta ”recept” http://kikkisandstrom.se/effektiv-andning

 • Svara
  Emma
  26 januari, 2015 kl 10:54

  Som den gymnastiktränare jag är ser jag att du måste dra in bröstet, mot bröstryggen, för att hitta en bättre handståendeposition. Tänk också på att fingrarna bör peka rakt fram, inte utåt sidorna. Sen blir allt lättare om man verkligen spänner hela kroppen och pressar ihop lår och hälar. Lycka till!

  • Svara
   Anna
   26 januari, 2015 kl 11:21

   Åh, tack för dina tips! Bröstet mot bröstryggen gör vi ju hela tiden på yogan. Men då är det lättare, när huvudet är åt rätt håll. Ska försöka hitta nervkopplingen även när jag är upp och ner :) Tack igen. Jag kämpar vidare!

  Kommentera