Aktuellt

Sälhenorna!

Vi måste prata. Om mina hälsenor. Eller SÄLHENOR som jag kallar dem är jag inte tycker att de bråkar för mycket. De har gått och fått tendinos. En knöl på vardera sena som gör ont och ömmar. Som gör att steget inte studsar och att jag emellanåt känner mig trött och punkterad i vaderna. Det är inget akut och det besvärar mig egentligen lika mycket i vardagen som när jag springer. Därför har jag kört lite strutsmentalitet ett tag. Glömt bort och förträngt.

Men jag vill verkligen riskera löpåret 2015 med alla dess roligheter, så jag beslutade mig i ett ögonblick av klokskap för att ta tag i problemet. Uppsökte sjukgymnast med stötvågsmaskin och upplevde nya dimensioner av smärta.  Kan inte komma ihåg att det ens gjorde så ont att föda barn…

Inför andra behandlingen var sjukgymnasten positiv och hoppfull. Han såg resultat jämfört med besöket innan. Vid tredje besöket råkade jag nämna i förbifarten att vaderna känts som död materia under tomtelöpningen på 18 kilometer.

Då puckoförklarade han mig lite vänligt men bestämt. Frågade om jag verkligen tyckte 18 km var en bra idé på skadade hälsenor.

För de är inte friska och jag måste sluta låtsas att allt är som vanligt.  Jag är visst en skadeskjuten kråka och ingen frisk struts. Jag får springa men bara så länge det känns bra. Börjar det kännas konstigt måste jag sluta. Oavsett om klockan visar 5 km,  8 km eller mer.

Och där rök drömmen om 27 km på nyårsafton!

2014-12-25 13.05.55 

Förutom stötvåg roar jag mig med The Stick, en taggboll vid namn Beastie och en god portion Counterpain liniment. En cocktail av roliga ting som förhoppningsvis gör gott för hälsenor och vader.
Mot ett besvärsfritt 2015!

7 Kommentarer

 • Svara
  Caroline
  25 december, 2014 kl 17:51

  Men vännen

 • Svara
  Sara i Åre
  25 december, 2014 kl 18:21

  som vanligt är det lättare att ge råd åt andra än att lyssna på dem själv. himla typiskt. men ju mer du lugnar dig nu desto bättre blir det snart. men som sagt, skittrist råd jag vet…. kram! och njut i alla fall av att första stötvågsbehandlingen är den värsta (tyckte iaf jag…)

 • Svara
  anneliten
  25 december, 2014 kl 18:39

  Hi hi. Minns hur jag var blöt av svett efter en stötvågsbehandling på knölig hälsena. Det gör j-vligt ont. Har provat stötvåg på plantar fasciit ockås och det var inte alls lika smärtsamt. Hjälpte gjorde det i alla fall och det hoppas jag det gör på dig också. Så att du får ett gott nytt löparår!

 • Svara
  Rund är också en form!
  25 december, 2014 kl 20:31

  Säger som Sara; så lätt att vara klok när det gäller andras skador.
  När det kommer till en själv är det (tyvärr) oerhört lätt (!) att köra huvudet i sanden och låtsas att ”det går nog över. Jag ska bara……”

  Klokt att du kom iväg. Bättre sent än aldrig. Hoppas de ger resultat och du kan köra långa pass i underbar vårskrud istället. :-)

  Kram M

 • Svara
  Gert
  26 december, 2014 kl 12:01

  Du blir säkert snart bra.Sen kan du springa som vanligt och springa 27 km nästa nyår istället. :)
  God fortsättning på julen och Gott nytt år. :)

 • Svara
  Nina
  26 december, 2014 kl 15:52

  Uff, de egna skavankerna är jobbiga att ta itu med. Sänder över läkning och tålamod!
  Keep up!

 • Svara
  Ingmarie
  27 december, 2014 kl 04:19

  Har ju fått stötvåg under foten och det är allt utom behagligt! :-O Och man kan ju inte bromsa varje gång man känner minsta lilla. Då skulle man ju knappt komma ur sängen! ;-) Det mesta går ju över av sig själv så var inte för hård mot dig själv. Styrkekram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.