Manfall i Luciatåget

Luciatåget version 2014 skulle ha gått av stapeln igår kväll. Vi var nio som skulle springa men tåget blev kortare och kortare allteftersom radion gick ut och varnade för stormen Alexander. En efter en hoppade av och tillslut beslutade vi oss för att ställa in kalaset. Ingen springande Lucia vill ju få en takpanna i luciakronan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men som vanligt hade SMHI dragit på lite för höga växlar…

Åt middag och landade skönt i soffan. Strax efter 21 började det kittla i pannbenet samtidigt som jag fick en känsla av att Alexander inte var så farlig som det lät.  Frågade Fredrik om han ville hänga med på en runda och rädda mig från takpannor och flygande studsmattor, och han var inte sen att hänga på. Han är inte heller den som trivs med känslan av att ha ställt in.

Det blåste förvisso en del men jag såg inte en enda takpanna på fel plats. Inga soptunnor som var ute och flög och inga fallna träd. Det var precis som vilken ruskig kväll som helst. Förutom att vi var helt ensamma ute, när alla andra satt och inväntade den livsfarlige Alexander som aldrig kom.

Det blev ett kort luciatåg utan krona och ljus, men det var skönt ändå. Såklart hade det varit roligare med sällskapet, tärnorna och stjärngossarna men vi får ta det en annan gång. Lussebullarna ligger i tryggt förvar i frysen och väntar på ett nytt Luciatåg på ett förmodligen helt galet datum.

Happy Lucia alla!

5 Kommentarer

 • Svara
  Rund är också en form!
  13 december, 2014 kl 14:18

  Nej, det ble v inte så farligt. Tyckte det blåste betydligt mer mellan tisdag och onsdag och då varnade de inte alls…?! Logiskt…. :-P :-o

  Kram M

 • Svara
  Ingmarie
  14 december, 2014 kl 03:50

  Ni tindrar så fint utan ljuskrona!

 • Svara
  Mari
  14 december, 2014 kl 09:30

  Härligt att ta en runda så sent =)

 • Svara
  Helena Z
  14 december, 2014 kl 23:54

  Jag var också ute och sprang. Inga problem alls!

 • Svara
  Skosulan.com | 5 reflektioner kring stormspring
  19 december, 2014 kl 20:26

  […] av oss en orsak att stanna inne och träna sittmuskler på sofflocket. Bloggaren bakom populära Orka Mera trotsade ändå blåsten och drog ut på sitt Luciaspring trots att sällskapet uteblev (förutom […]

 • Kommentera