Aktuellt

En slant-board någon?

image

Shoppade en ny bok i New York – The Cool Impossible av Eric Orton. Den handlar om löpning alltså och hur man kan få ut så mycket som möjligt av sin löpning.

“Athleicism is awareness – awareness of form and technique, awareness of our effort level, and, most important, awareness of what we think. And with that awareness comes the endless potential for mastery and achievement beyond anything you thought possible”

Jag hann komma 2-3 kapitel innan jag slocknade på flyget. Därmed hann jag börja nosa på styrkekapitlet. Som inte handlar om tunga knäböj på gymmet utan snarare fotstyrka. FOTSTYRKA. Detta ord förföljer mig. Naprapaten predikar fotstyrka. Eric Orton likaså. Det är väl bara att inse att fotstyrka är nödvändigt om man ska bli en hållbar löpare. Naprapatens tåvift-övningar sköter jag ganska flitigt. Men till övningarna i boken behöver jag en slant-board! Och en stability disk

Inget jag lär hitta på gymmet. Och barnen har syslöjd denna termin…

Jag får väl plocka fram klick-fingret. Shoppa är kul!

4 Kommentarer

 • Svara
  anneliten
  4 november, 2014 kl 21:30

  Barnen har syslöjd – den var ku!

 • Svara
  anneliten
  4 november, 2014 kl 21:31

  kul! menar jag

 • Svara
  Kari
  5 november, 2014 kl 16:58

  Den finns en jättebra bok om fotstyrka som heter ”Moderna skor och plågade fötter”, toppenbra styrkeövningar! Jag gör också vissa av mina övningar ståendes på en kudde, det ger en hel del fotstyrka det med.

  • Svara
   Anna
   5 november, 2014 kl 22:50

   Tack för tipset! Den ska jag kolla in!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.