Aktuellt

Övning of the day: planka med axelklapp

Plankutmaningar finns oändlighet. “Ju längre ju bättre” har det en tendens att bli, och någonstans längs vägen tappas tekniken. Rumpor petar upp, det hängs i ryggraden. Variationerna är oändliga och ju mer man fuskar ju längre kan man stå. Gör man en planka helt korrekt orkar de flesta inte stå till i morgon förmiddag…

Planka med axelklapp är en grym variant på planka. Att UTAN att ändra höftens läge lyfta ena armen och klappa motsatt axel. Vobblar du med höfterna är det enkelt. Håller du tekniken blir det jobbigt direkt. Testa om du inte tror mig.

6 Kommentarer

 • Svara
  Richard (rundtramp.se)
  15 juli, 2014 kl 13:22

  Riktigt bra övning! Jag har med en variant av den i mitt skivstång/intervall-pass på F&S. Jag kör armhävningar med axelklapp. Visst, större risk att höfterna fladdrar runt då, men jag hotar dem med burpees om de slarvar. :)

  PS. det blir burpees ändå. :D

  • Svara
   Anna
   16 juli, 2014 kl 15:11

   Jag brukar också köra den med armhävning emellan. Det funkar med höften men man får koncentrera sig lite extra. Eller göra burpees :) Eller både och!

 • Svara
  sandra
  15 juli, 2014 kl 15:15

  ser ut att vara en grymt bra övning :D

 • Svara
  lina
  15 juli, 2014 kl 15:43

  Riktigt bra övning! Den ska jag köra vid nästa pass! :)

 • Svara
  Ingmarie
  15 juli, 2014 kl 22:16

  En av mina favvisar! Och ju närmre man har fötterna varandra ju svårare blir det. :-)

  • Svara
   Anna
   16 juli, 2014 kl 15:12

   Absolut. Fast efter att ha kört värsta core-passet var jag inte riktigt på det humöret :) Nästa gång fotar jag innan jag tränar….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.