Aktuellt

Immeln trailrun 2014 -värt pengarna?

Det känns fel att kalla det race report, för vi rejsade liksom inte. Loppet idag var mer av långpasskaraktär, en chans att få ett ordentligt långpass i ny miljö.

Foto 2014-07-26 21 10 32   Foto 2014-07-26 12 26 15

Loppet blev alltså en lugn historia långt i från pulstoppar och obehag. Bara ren och skär löparglädje. Sarah fick ont i knät och vi tvingades att sakta farten och emellanåt promenera, men det spelade liksom ingen roll. Tiden var inte i fokus idag. Vi snackade mest. Drömde om mat och badet i målgång. Förväxlade ordet SNITSEL med ordet SCHNITZEL, vilket blev smått absurt när man började tänka på innebörden av att det hängde schnitzlar i träden. Det är kanske det som kallas hunger-hallucinationer?

Immeln trailrun var ett spartanskt lopp nästan helt utan markservice. Inga bajamajor, inga tidtagningschip, ingen sportdryck eller finishertröjor. Vid 20 km fanns petflaskor med vatten utställda, och vi var vardera tilldelade 1.5 l att fylla vätskeryggsäckarna med. Uppskattat då temperaturen visade närmare trettio grader.

Man kan fundera varför man betalar 300 kr för ett sånt lopp, men det finns någon slags charm i det småskaliga som gör det värt sitt pris. När banan läggs om i sista stund så att funktionärerna inte har en aning om hur långt det blev.  Med kommentaren ”bli inte förvånade om det är 35 km… eller 40…” Lite charmigt frustrerande sådär!

Foto 2014-07-26 21 10 21

Det mysiga i att alla stannar kvar efteråt, hoppar i sjön, och käkar korv i gröngräset. Att folk pratar med varandra. Hallå, en gräsplätt där alla har samma intresse, klart det finns saker att prata om!

Småfnisset när tävlingsledningen meddelar att två  personer sprungit fel och hamnat i Blekinge, och ytterligare två i Småland. Sånt där som är kul när det inte gäller en själv…

Jag betalar gärna 300 kr för sånna här tillställningar.  Jag hade inte kommit runt banan utan att någon hade SCHNITZLAT den till mig. Det känns mycket mindre försvarbart att springa  fem fjuttiga kilometrar i Malmö för samma peng…

0

7 Kommentarer

 • Svara
  Andreas
  26 juli, 2014 kl 21:34

  Jag kan absolut se charmen i smålopp arrangerade av ideella aktörer och inte vinstdrivande aktiebolag men på den här nivån kan jag inte låta bli att undra varför vi i dagens samhälle inte utnyttjar sociala medier bättre till att dra ihop folk man känner och inte känner att springa med. Man kan ge rundan ett namn om man vill. Tävla med sig själv om man vill. Tävla med andra om man vill. Man får ju allt du fått idag utom den där refillen då men vafan finns kranar här å där på Skåneleden :)

  0
  • Svara
   Anna
   27 juli, 2014 kl 05:54

   Jo, fast sånt finns det ju massor av. Springer många ”facebook-evenemang” som är helt gratis också. Och det är ju såklart bra att den möjligheten finns för man hade ju inte betalt 300 kr varje dag.

   Å andra sidan, vad får du när du springer andra lopp i samma prisklass? En medalj som hamnar längst ner i lådan och lite utspädd sportdryck? Kanske en banan om du har tur…

   Jag förstår hur du tänker och visst är det lite service för pengarna. Men snitslarna var lätt värt en peng för mig. Det finns många andra sätt att spendera 300 kr på som jag kan tycka är mindre värt… herregud jag fick ju springa en hel förmiddag för pengarna :)

   0
 • Svara
  Nina L
  27 juli, 2014 kl 11:18

  Jag gillar också konceptet, att det faktiskt är ett Lopp. Springer också många FB-gruppturer men betalar man så springer man också, hehe. En del av pengarna går ju i bästa fall till en mindre sportförening dessutom, som har många frivilliga och behöver lite pepp för upprustningar, egna evenemang, etc (plus schnitzlar – ibland till föreningsstyrelsen? :-)

  0
 • Svara
  Sarah Jaxell
  27 juli, 2014 kl 15:25

  Prisvärt i slutändan. Det blir ju vad man gör det till och hur kul man kan se till att ha för pengen. Träning, natur, frisk luft, tystnad, fint väder, bad, pratstund, nya männidslor, upplevelser, vatten, godis, vägledning för bara 300 kr! Jag kan nog tänka mig att göra det igen! Det var kul att springa med dig Anna! Mer!!

  0
  • Svara
   Anna
   27 juli, 2014 kl 16:13

   Mer mer mer! Så glad att jag fått med dig i min roliga träningsvärld. Eller att du har fått med mig. Whatever, det är kul!

   0
   • Svara
    Sarah Jaxell
    27 juli, 2014 kl 17:08

    Två parallella världar som är rätt lika. Bättre och roligare att samköra dem och dessutom mer ekonomiskt försvarbart. 2 för 1 till Portugal. Var hittar man sponsorn?

    0
 • Svara
  Daniel
  28 juli, 2014 kl 05:35

  Låter som ett mysigt lopp!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.