Aktuellt

Racedots – en spännande eftermiddag

Alltså racedots. En fantastisk uppfinning. Små magneter att fästa nummerlappen med, så man slipper ta hål i favorittröjan. För det är ju gärna den man springer i när det vankas lopp. Fantastisk i teorin, men med små magnetiska fadäser i praktiken…

Magneterna är nämligen grymt starka. Jag är glad att jag inte kramade någon annan med racedots för då hade vi förmodligen fastnat och fått springa tandemlopp… Anyway så här var min racedot-dag:

1) Ska fästa nummerlappen. Sitter vid skrivbordet, och vad jag inte vet är att mitt skrivbordsunderlägg är magnetiskt. Dottarna flyger ur händerna på mig och sätter sig på skrivbordsunderlägget. Lyckas slita loss dem bara för att återigen tappa taget och pang ner i underlägget igen. Proceduren upprepas minst tio gånger för de fyra dottarna som ska på.

2) Ska ta på tröjan. Smyger den försiktigt över huvudet och PANG sitter uppedottarna i hop med motsvarande nere-dottar. Nummerlappen buktar ut och plötsligt har min kupstorlek ökat ett par nummer… Lärdom: ta på tröjan INNAN dottarna.

3) Ska gå in i bilen. På väg in går jag lite för nära. PANG, så sitter jag fast i dörrkarmen.

4) I startfållan. Ena hörnet på nummerlappen har slitit sig. Förmodligen i bilincidenten. Med en minut till start ska jag försöka pilla fast den igen. Lossar på racedotten men råkar vända den ena delen åt fel håll, varpå den andra delen hittar en annan kompis och fäster ovan på den istället. Starka magneter kräver starka nypor men med 30 sekunders marginal lyckas jag bända loss den och para ihop den med rätt kompis på rätt plats.

5) Under löpningen inga problem.

6) Målgång. Medalj. Magnetisk medalj. Och så här går jag omkring på målområdet. Varför sa ingen nått?

2014-06-14 17.31.39

Hinner även med att fastna i dotterns dörrkarm innan jag får av mig tröjan. Det är livat med racedots!

16 Kommentarer

 • Svara
  traningsgladje
  15 juni, 2014 kl 16:13

  fniss!!

 • Svara
  Nina
  15 juni, 2014 kl 18:19

  Haha! Har väntat på din recension och kan inte annat än skratta nu!

 • Svara
  Mari
  15 juni, 2014 kl 18:31

  haha roligt verkar man ha med dom iaf =)

 • Svara
  Lotta
  15 juni, 2014 kl 18:58

  Haha, klockrent!

 • Svara
  Tina Jensen
  15 juni, 2014 kl 20:06

  Haha men perfekt kombo ju – löpning med styrka :-)

 • Svara
  Katten
  15 juni, 2014 kl 20:49

  HaHa! Målande beskrivning, kan se incidenterna framför mig :-D Verkar lite farligt med dessa racedots. Funderar över hur de skulle fungera på en cykeltävling (stor risk att fastna i sin egen, eller ngn medtävlandes cykel)… ;-)

  • Svara
   Anna
   15 juni, 2014 kl 21:37

   Verkar livsfarligt ju. Och jättejobbigt att gå omkring med en cykel på bröstet (eller ryggen blir det ju) hela eftermiddagen sen, när den sugits fast i dotsen…

 • Svara
  Nipe
  15 juni, 2014 kl 21:34

  Hahahha, fantastiskt rolig och målande beskrivning!

 • Svara
  Richard (rundtramp.se)
  15 juni, 2014 kl 21:37

  Hahaha! Helt underbart! :D

  Trevligt att träffas efter målgången, förresten! Tur jag inte hade något magnetiskt på mig. :)

  • Svara
   Anna
   16 juni, 2014 kl 08:22

   Haha! Kul att träffa dig med. Om du ser något som fastnat vid en lyktstolpe på New York Marathon så är det jag, då får du hjälpa mig ner :)

 • Svara
  Rund är också en form!
  16 juni, 2014 kl 12:42

  *asgarv* Tack för det Anna!
  Jag behövde skratta. :-D

 • Svara
  olof hennig (@ohennig)
  16 juni, 2014 kl 13:24

  Jag var nära att köpa vid Berlin Marathon 2010, men avstod och har ångrat mig vid varje lopp sedan dess. Verkar som om jag kan sluta med det nu. :)

  • Svara
   Anna
   17 juni, 2014 kl 05:38

   Haha, nej då! De funkar bra. Man får bara vara lite försiktig vad man kommer nära….:Sätt en jättemagnet i målstolpen så får du en snabb spurt på slutet!

 • Svara
  anneliten
  17 juni, 2014 kl 10:23

  Men underbart ju! Jag tror dock att jag (om jag springer lopp igen) ska undvika dessa. Magneter och hjärtstartar-manicken är ingen bra kombo nämligen.

 • Svara
  Hannas krypin
  7 september, 2022 kl 17:17

  Haha, vilken underbar beskrivning. Skrattar gott åt ”eländet”.

  • Svara
   Anna
   12 september, 2022 kl 19:39

   Ja racedots kan verkligen förgylla tillvaron! Alla borde prova :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.