Aktuellt

Före och efter!

Det mest spännande med att vara löpcoach är att se förändring. När de drillar man kör och de instruktioner man ger faktiskt ger resultat. Ibland tar det tid och ibland klickar det direkt. Mellan bilderna nedan är det trettio minuter!

HF

Vad vi kikar efter är att foten landar rakt under höften och vi vill ha en rak linje från foten via höften upp till örat.  På första bilden är höften långt bakom och inte ens med den vildaste fantasi kan vi hitta någon rak linje. Löpningen är sittande och oekonomisk.  På andra bilden har höften kommit fram en bra bit. Bakbenet är indraget och hela överkroppen är mer upprätt. Av huvudkapningen att döma har löparen blivit minst ett par centimeter längre…

Formen är hittad. Nu måste vi fortsätta drilla för att allt ska gå per automatik och utan att behöva tänka. Vi måste lägga på styrka och stabilitetsträning för att orka hålla formen under längre tid. Och vi måste löpskola. Att börja tänka teknik är inga lätta grejer, men det är väl investerad tid!

Vet du hur du springer?  Ett bra tips är att filma dig själv för att se hur det ser ut. Med en sittande löpstil (bild 1) slösar du massor av onödig energi. Med höften framskjuten kommer du få ett mycket lättare steg och en mycket trevligare löpupplevelse!

5 Kommentarer

 • Svara
  Linatriathlet
  9 juni, 2014 kl 10:24

  Vilken skillnad! Bra med drillning! :)

 • Svara
  andreas
  9 juni, 2014 kl 13:12

  på tal om löpning, får vi ett malmömilen anpassat pass ikväll på uteträningen? Ett som inte ger träningsverk i framsida lår i 3 dagar så att man kan ta en löptur imorrn tex :)

 • Svara
  minatraningstajts
  9 juni, 2014 kl 15:05

  Åh, ska def filma mig och läsa det här igen sen!

 • Svara
  Marina
  9 juni, 2014 kl 19:56

  Intressant! Har en känsla av att jag har ett och annat att förbättra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.