Aktuellt

Rygglyftslördag… spexigt!

Jag brukar vara träningsuppfinningarnas moder. Alltid hitta lösningar. Aldrig behöva bli utan träning oavsett vilken skada som bråkar med mig. Men nu är det fasen svårt…


Saker jag drömmer om…

Man tänker inte på hur mycket en axel faktiskt kan ställa till det. Det är ju liksom bara en axel. Men den är med mest överallt.

Springa är det enda som funkar men det kan jag inte göra varje dag. Då går jag sönder. Behöver blanda upp med cykling/spinning, styrka och yoga, och det funkar ju klockrent i vanliga fall, men inte nu.

1. Svårt att cykla utan cykel. Leverans på väg, frågan är när jag vågar och kan.

2. Spinning. Passen ligger ju inte när jag vill !!! Attans att det inte är jag som lägger schemat längre! Lördag morgon kl 07.30 hade ju passat ypperligt när resten av dagen är fullspäckad!

3. Vad gäller styrka är det i princip bara ben som funkar, men då kan jag inte ha någon belastning (för armarna kan inte bära). Knäböj och utfall utan vikt känns inte ens. Fick ändra till upphopp och utfallshopp, men då är jag ju där och sliter på löparbenen igen. Och det ville jag ju inte.  Annars är det väl typ rygglyft som funkar…

4. Yoga. Gör ont bara av att tänka på det. Bara en solhälsning innefattar alla de rörelser jag inte kan göra.

Så summan av kardemumman: Rygglyft. Galet spännande på en lördag!

0

4 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  24 maj, 2014 kl 21:25

  Knepigt… ”Min” yoga hade dock funkat. :-) Och det finns många yogaövningar utan att axelns medverkan.
  Meditation!?
  Och rumpövningar. :-)

  0
  • Svara
   Anna
   26 maj, 2014 kl 12:26

   Jo jag vet. Men jag är så sugen på att träna för andra och det är svårt att styra deras val av övningar. Jag tröttnade lite på mig själv precis innan kraschen och har inte riktigt kommit ur det…behöver inspiration! Rumpövningar funkar definitivt, det är jag alldeles säker på, för såhär dagen efter gårdagens rump-killer skriker det kring höfterna! Och jag bara njuter!

   0
 • Svara
  Maja
  26 maj, 2014 kl 08:55

  Testat ryggyogan eller yinyogan på Gerdahallen? Dåligt med ryggyoga i sommar, men en del yinpass! Bra för bindväven… :-)

  0
  • Svara
   Anna
   26 maj, 2014 kl 12:27

   Testade en gång på inspriationsdagen, men har lite svårt med tålamodet. jag ska ge det en chans till! Kollar in schemat på studs!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.