Aktuellt

Musik?

Dags att kliva ur bubblan på många plan. På måndag är jag åter på gym-schemat med både spinning och utomhusträning. Det börjar minst sagt bli dags att fila på upplägg och musik.

2014-05-27 09.54.33 
In i nästa bubbla.

Har inte spinnat på så länge nu att jag liksom stängt av mina spinning-öron. Slutat leta cykelpotential i alla låtar och slutat att veva med armarna för att känna om takten funkar. Så när jag öppnar Spotify för att börja leta känner jag mig helt vilse. Vet inte var jag ska börja och är helt tom på uppslag. Den där låten som kändes så fräsch innan kraschen har ju blivit uttjatad redan, även om JAG inte fått chansen att spinna loss till den. Sånt går bort. Tänker om, tänker nya banor. 

Vad tränar du helst till för musik just nu?

0

14 Kommentarer

 • Svara
  Berit
  27 maj, 2014 kl 09:37

  Gillar Shakiras nya låt Dare(lalala) och Robyn är alltid hipp. Sedan gillar jag remixer av gamla låtar…du vet såna som man kan sådär jättebra och dansat loss till i ett tidigare liv :)

  0
 • Svara
  Richard (rundtramp.se)
  27 maj, 2014 kl 09:38

  Kommer inte leda spinning till hösten. Känns lite befriande, framförallt för att jag inte behöver jaga musik. Men ska i och för sig leda Skivstång (Friskis variant på Bodypump), så måste leta musik till det. Men ett pass istället för två = Mindre musikletande.

  Sen har jag nästan slutat att lyssna på musik när jag tränar. Föredrar fågelkvitter just nu. Men det är lite svårt att spinna till. :)

  0
  • Svara
   Anna
   27 maj, 2014 kl 13:13

   Fågelkvitter is da shit! Lyssnar aldrig på musik när jag springer. Men spinningen blir nog lite långtråkig till fågelkvitter :) Får se vad jag hittar för spännande!

   0
 • Svara
  Katten
  27 maj, 2014 kl 12:17

  Jag springer ALLTID till countrymusik, den gör mig både glad och snabb! :-)

  0
 • Svara
  Anna
  27 maj, 2014 kl 15:06

  Madness med Dimitri Vegas (http://open.spotify.com/track/3Qrlp1zHrsWrPGDiSxdWiR) och Bad med David Guetta (http://open.spotify.com/track/6PtXobrqImYfnpIxNsJApa). Riktigt bra bas i dem..

  0
 • Svara
  Sara Jobsson
  27 maj, 2014 kl 15:29

  Den låten Sara Rönne har i början och slutet av sina (senaste) podsändningar skulle jag gärna spinna till. Vad den heter vet jag dock inte.

  0
 • Svara
  anneliten
  27 maj, 2014 kl 17:30

  Tainted love/soft cell är alla tiders bäst spinninglåt tycker jag. Om den är uttjatade eller inte i just din sal kan jag ju inte veta.

  0
 • Svara
  lina
  27 maj, 2014 kl 17:51

  Jag gillar låtar som är mixade, där man hör ett skönt driv :) lite houseaktigt men ändå med sång! :)

  0
 • Svara
  H
  27 maj, 2014 kl 20:50

  Min absoluta favoritlåt när jag springer backintervaller(cyklar alltid ute utan musik) är ”She looks so perfect” med 5 seconds of summer… Den kanske funkar att spinna till med?
  Först gången jag kommenterar men jag gillar verkligen din blogg! Då jag själv kämpar(förmodligen för alltid) med en led som hoppar ur lite då och då, så är det väldigt inspirerande att läsa om din kamp att komma tillbaka efter olyckan.

  0
  • Svara
   Anna
   27 maj, 2014 kl 21:39

   Vad roligt med en kommentar! Alltid kul att få lite info om de som sitter på andra sidan skärmen. Tråkigt med din urhoppande led, men kul att jag kan inspirera med min axel. Ibland känns det mest som jag tjatar, så det känns bra att veta att det kan vara till någon nytta i alla fall :)

   0
 • Svara
  Anna
  27 maj, 2014 kl 21:35

  Tack för era tips! Ska lyssna igenom och se om de funkar i en spinningsal!

  0
 • Svara
  Lotta
  28 maj, 2014 kl 09:49

  Jag tycker ofta lite äldre låtar håller bättre/längre i cykelsalen, men sedan får man ju blanda in något nytt och fräscht för att få variation på passen. Mitt ”problem” är att jag ofta fastnar i liknande musik, lite hårdare rock med manliga sångare, typ Volbeat, Danko Jones, Foo Fighters och får anstränga mig för att blanda upp det, hitta lite kvinnliga röster.

  Just nu cyklar jag gärna till Magic med Coldplay – snabb skön raksträcka. A love like war med All time low, Legacy med Friction

  Annars Fall Out Boy – finns hur många bra cykellåtar som helst på deras senaste platta. Ett par kanske är uttjatade men nån kanske känns fräsch för dig fortfarande även om albumet inte är helt nytt.

  Det där med att hitta musik är ett ständigt gissel, har jag insett senaste åren sedan jag tog klivet ner i cykelsalen och inte länge kunde förlita mig på färdigmixad musik i rätt bpm och jämna 32:or. ;) Å andra sidan, när man väl hittar rätt är det kul att få välja sin egen musik!

  0
 • Svara
  Gert
  28 maj, 2014 kl 10:28

  Roligt att du är så frisk nu.Klarar din axel allt nu? :)

  0
  • Svara
   Anna
   28 maj, 2014 kl 15:12

   Nej tyvärr inte. På långa vägar… Men jag testar mig fram. Allt som funkar är bättre än inget :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.