Aktuellt

Löpskola!

Jag har det ganska gott just nu. Många spännande uppdrag som gör att jag får syssla med det jag brinner mest för, löpning!

löpteknik

Håller två parallella kurser i löpteknik för anställda på Alfa Laval, där vi riktigt grottar ner oss i löpteknik, löpstyrka och rörlighet. Första tillfället filmades  grupperna och igår var det dags att analysera och hitta förändringspotential. Bland 20 löpare kan man hitta de flesta vanliga löpar-“misstagen” och jag tror många gick hem lite klokare men kanske också lite mer förvirrade. Nästa gång benar vi ut begreppen i praktiken. Övar, drillar och nöter. Försöker hitta den mystiska lutningen och känslan att “skjuta fram höften”.  Försöker reda ut hur snabbt 180 steg per minut är och var  egentligen “under kroppen” finns, där foten uppenbarligen ska i?

Så mycket spännande att jag blir alldeles glad efteråt. Så glad att jag funderar på dra ihop en egen löparkurs. Mycket vill liksom ha mer.  Måste bara välja ut inriktning och målgrupp. Kanske blir det en, kanske blir det flera. Den som lever får se.

9 Kommentarer

 • Svara
  Caroline
  7 maj, 2014 kl 18:59

  Kom igen nu vännen! Sluta fundera o gå till Handling ;)

  • Svara
   Anna
   8 maj, 2014 kl 08:49

   Snart så….

 • Svara
  Malin
  8 maj, 2014 kl 05:02

  Kan du beskriva ”skjuta fram höften” lite närmare? Brukar försöka öva på det då jag är ut o springer, men vet inte riktigt, känner mig mest konstig ;)

  • Svara
   Anna
   8 maj, 2014 kl 08:56

   Det viktiga är ju att du inte FÄLLER i höften, dvs springer med ett sittande steg och stor svank. Tänk i stället att du vinklar upp i höften genom att dra svanskotan neråt och spänner magen lätt, och därigenom minskar svanken något. Du vill hitta en rak linje mellan huvud, axel, höft och fot, så att inte höften kommer bakom. Tänk att det är höften som driver steget. Jag har några jättebra övningar för att hitta känslan, ska försöka fota och lägga upp.

   • Svara
    Andreas
    8 maj, 2014 kl 12:45

    ”lyfta pungen” säger man som kille. min erfarenhet är att de spelar stor roll hur mycket man sitter i vardagen. de spelade ingen roll hur mkt jag tränade när jag fortfarande satt 40h i veckan som en hösäck på kontor. Fick höj/sänkbart skrivbord i december och har stått och jobbat sen dess och nu börjar bålstyrkan och tekniken i löpningen komma jättemkt.

    • Svara
     Anna
     8 maj, 2014 kl 14:55

     Haha, den hjälper inte oss tjejer. Men jag har hört den instruktionen innan och killar fattar tydligen direkt :) Skrivbordet ja… ska nog förhandla med chefen om det!

 • Svara
  Lotta
  8 maj, 2014 kl 10:24

  Åh vad kul det låter!!! Skulle verkligen vilja vara med på en sån kurs någon gång.

 • Svara
  Daniel
  8 maj, 2014 kl 12:15

  Vet att en sån kurs skulle bli bra !

 • Svara
  Joanna Sörensen
  10 maj, 2014 kl 11:36

  Löparkurs i Kävlinge – det ser vi fram emot! :-D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.