Aktuellt

Dresscode orientering

Tillbringade förmiddagen på dotterns orienteringstävling och kunde inte låta bli att fascineras av orienterarnas dresscode. I många fall inte alls särskilt stylish…

image image  image image

Fladdriga byxor i nylon. Ljuslila metallic. Häng i baken. Pyjamaströjor och pannband. Varianterna är många men faktum är att det mesta ser ut som en relik från åttiotalet. Eller tidigare…

Orienterare är sannerligen inga modelejon och jag avundas inte kläderna. Däremot trailtekniken, SÅNNA flinka fötter vill jag också ha!

IMG_0357 
Dotterns klubb har bättre stil än genomsnittet!

13 Kommentarer

 • Svara
  roknina
  11 maj, 2014 kl 19:19

  Hahaha, nä du har rätt, många tävlar i klubbfärger som nog inte uppdaterats sen 80-talet (om ens då).
  Kan till min sports försvar säga att Trimtex-kläder är inte billiga. Dessutom håller de i en evighet, så varför byta när det funkar? Vissa springer i kläder med sponsornamn på företag som man vet försvann när vår generation gick i småskolan. Då är det kvalitet! Men som sagt, några modelejon stöter man sällan på.
  Fladdriga byxor i nylon har man för att allt annat är för varmt. Men oj vilken tröskel det var att lämna vanliga tights och gå över till fladdrigt… kändes ju som ett rejält nerköp först, men sen när man känt skillnaden…
  Vår klubb bytte färger för några år sen, tack för det styrelsen :)

  • Svara
   Anna
   12 maj, 2014 kl 07:09

   Haha, jo nog måste det vara kvalitet alltid. Kanske FÖR bra kvalitet :) Skönt att läsa om syftet till nylonet. Då finns det ju en orsak i alla fall…men hallå, alla kläd-designers out there, kan man inte sy snygga kläder i nylon? Måste ju ge typ nobelpriset om man lyckas med något sånt!

   • Svara
    Nipe
    12 maj, 2014 kl 15:32

    Men nya nylonkläder är faktiskt snygga! Problemet är ju som sagt att merparten av orienterarna inte uppdaterar sin träningsgarderob så ofta, typ nästan aldrig.

 • Svara
  Jojohanna
  11 maj, 2014 kl 20:51

  De flesta ÄR reliker från 80-talet. Jag äger än så länge bara en mössa från min orienteringsförening, trots att jag sitter i styrelsen.. Väntar lite på att det ska komma lite hippare grejer…

  • Svara
   Anna
   12 maj, 2014 kl 07:09

   Kan hända att du får vänta ett tag :)

 • Svara
  Snorkkis
  12 maj, 2014 kl 04:13

  Haha. Tror att en viss orsak är att det är många ”gamla rävar” som orienterar… de har hållit sig till sporten i 40-50 år och då kanske det är onödigt med nya dräkter varje säsong, räcker med nya var 20e år, hihi.
  Fast jag måste ändå ta sportens utövare i försvar lite – i alla fall när jag var som aktivast när jag var i typ 16-års åldern; då var det väldigt inne med endera vita eller starkröda byxor, oberoende vad tröjan var för färg. Och lite hål här och där höjde coolhetsfaktorn.
  (Sen är det ju en helt annan sak, men undrar hur utfallet skulle vara om man jämförde iq på orienterar-aktiva med ”vanliga” löpar-aktiva.)

  • Svara
   Anna
   12 maj, 2014 kl 07:12

   Dags att plocka fram USA-strumporna och stringgympadräkten med andra ord! Jag kommer vara snyggast i löpspåret 2014! Eller inte…

 • Svara
  Henna
  12 maj, 2014 kl 09:12

  Fantastiskt inlägg. Helt mitt i prick.
  Som orienterare måste jag nog ändå lite försvara vår utstyrsel. Under de senaste åren har faktiskt både Trimtex och speciellt NoName (annan nordisk leverantör av orienterings-/skidkläder) tagit fram både trendigare skjortor, byxor och strumpor. (http://www.nonamesport.com/se/)
  Tror ändå inte att det går att ändra på gubbarnas klädsel. Här i Finland ser man ibland ännu också de där neongula och -röda tightsen som var populära i början av 90-talet. Hörde om en som köpte upp flera par då när lagret såldes slut, så antagligen har han ännu kvar av dem.

 • Svara
  Peter
  12 maj, 2014 kl 14:51

  Ja, det finns många som har kvar sina ”gamla” kläder.
  Nu för tiden så finns det många snygga designer på klubbtröjor från flera olika företag.
  Det tar lite tid bara att övertyga alla, men ungdomarna är snabba att haka på.
  Jag ser att din dotter har ”piffat” upp klubbkläderna med dom randiga strumporna som kom för nåt är sen och finns i många snygga färger.
  Orienteringsskorna har även dom blivit mer funktionella och snygga, så än finns det hopp för oss orienterare :)
  Länk för att se strumporna:
  https://pukessport.my123eshop.com/product.html/noname-o-sock-black/white?category_id=18

  • Svara
   Nipe
   12 maj, 2014 kl 15:33

   Strumporna är ju hur fina som helst, men vitt under knähöjd är ju en utmaning för tvättmaskinen ;)

  • Svara
   Anna
   12 maj, 2014 kl 18:35

   Älsk på strumporna! De hade jag kunnat tänka mig själv!

 • Svara
  Emma
  12 maj, 2014 kl 16:59

  BEFRIANDE! säger jag ;) jag gillar skarpt att folk är till åren komna och fortfarande håller på. att man inte behöver köpa nytt för att vara med. jag gillar tighta tights, Nikes senaste kollektion är skitsnygg och kan inte tänka mig att ha fladdriga tröjor eller byxor på mig. Samtidigt blir jag så innerligt glad av dessa bilder – som en motreaktion till #vikonsumerarvårlöparidentitetsamtidgtsomviinbillarossattalltvibehöverärettparskor

  • Svara
   Anna
   12 maj, 2014 kl 18:38

   Jo visst finns det en viss charm! Hela orienteringssporten är förövrigt en enda stor charmig tillställning. Generationsöverskridande, sällskaplig och cool! Och vill någon ha nylonbyxor från 1980 så ska jag inte hindra dem, jag lovar :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.