Recension: Asics Leg Balance tights

Jag är i grunden lite skeptisk till vilka mirakel som kläder kan göra med min löpning. Visst, jag köper att ett funktionsmaterial andas bättre än en bomullströja men kan verkligen kläderna ge mig “minskad muskeltrötthet, ökad core-balans och bättre hållning”?

IMG_7802   image  IMG_7783

Jag fick möjlighet att i samband med jogg.se prova och recensera ett exemplar av Asics nya Leg Balance tights, som sägs ha just de egenskaperna och det var med spänning jag tog mig an uppgiften. Här följer min bedömning:

UTSEENDE:
Tightsen är i grunden svarta och finns med olika färg på fälten ring knäna. Mina är helt svarta men eftersom fälten är i ett annat material syns de ändå och gör byxorna lite roligare än helsvarta. Praktiskt med svart också, då det är lätt att matcha med vilka överdelar som helst. Jag tycker tightsen är riktigt snygga. De ger ett stilrent  intryck och jag gillar de olika fälten och reflex-detaljerna på framsida lår. De känns lite spejsiga i sitt utseende. Passformen är perfekt, de sitter verkligen som en smäck.

IMG_7794

BEKVÄMLIGHET:
De här är bland de skönare tightsen jag provat. Sitter jättebra och känns som de håller ett skönt tryck på benen utan att bli hårda som kompressionstights. De är långa i benen (jag är 165 cm och provar storlek S) vilket jag gillar. Tycker inte om glipor!

FUNKTION:
Vad gäller förmågan att göra underverk med prestationen är jag tveksam. Jag lyckades förvisso springa 75 km terräng i dem, men det hade jag förmodligen gjort med vilka tights som helst.  Det finns en minimal nyckelficka i linningen vilket funkar om EN nyckel är det enda man ska ha med sig. Jag hade dock gärna sett en lite större ficka baktill, med plats för gel och andra nödvändigheter som kan behövas om man ska springa långt. Reflexer finns både fram och bak för ökad säkerhet vid mörkerlöpning!

SUMMA SUMMARUM:
Riktigt sköna och snygga tights men jag hade inte fäst jordens vikt vid de mer tekniska egenskaperna, då jag helt enkelt inte känner någon speciell skillnad.

5 Kommentarer

 • Svara
  Carolin
  8 april, 2014 kl 11:38

  Vad anser du om kompressionskläder? Just för jämförelse. Jag har aldrig testat men känner du av resultat mer med kompressionstights än med dessa?
  Himla snygga dock! :)

  • Svara
   Anna
   8 april, 2014 kl 12:03

   Jag har ett par 2XU-tights också och upplever dem som lite tightare. Det kan också vara en storlekssak. Asicsen är skönare om jag ska jämföra och vad gäller funktionen av själva kompressionen kan jag inte säga att jag märker någon skillnad. Kompression gillar jag mest på strumpor. Där tycker jag det gör skillnad. Men så är jag oftare sliten i vaderna än resten av benen.

 • Svara
  Andreas
  8 april, 2014 kl 18:43

  Kan tycka att anledningen till att man tränar är för att bli starkare och uthålligare. Varför ska man då ha kläder som gör jobbet åt en, om de nu skulle va så att de hade mirakelrgenskaperna…

 • Svara
  Malin
  9 april, 2014 kl 04:58

  Hur är de i midjehöjden? Gillar ej tajts som är låga i midjan.. De är iaf väldigt snygga! :)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   9 april, 2014 kl 08:34

   Skulle säga ”mittemellan”. Högre än Craft, lägre än Nike :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.