Aktuellt

Gerdahallens inspirationsdag 2014

Det blev bara en halvdag på Gerdahallen men jag hann fylla den med mycket kul!

1898023_673695219336231_781140365_n
Bild lånad från Sara

Börjar med löpskola med Malin Ewerlöf. Guidad av ett proffs liksom. Meeen, det visar sig att löpskolning är löpskolning, och de övningar vi gjorde var precis samma som de jag tampas med till vardags. Men det är klart det var extra kul med lite stjärnglans! Avslutar med stafett som lockar fram de vassaste pannbenen. Vilken fart, vilken fläkt och vilken tur att jag hann bromsa innan jag sprang in i väggen… Galet roligt!

2014-03-08 13.43.30

Andra klassen blir SOMA med Anna, Anna och Maja bakom ratten. Skönt flow, grym musik och öppna svettkranar. Underbart!

2014-03-08 14.56.37

Ramlar på en hel massa kändisar under dagen. Bland annat Sara som är på glatt humör:

2014-03-08 14.59.46-2

Sista klassen är yoga för Ulrica Norberg. En skön avslutning där vi fick utmana oss i några roligheter och där jag fick vara med om jordens coolaste upplevelse. Så här:

Vi står i den här positionen och ska sträcka ut benen bakom och landa i en djup planka. Har aldrig gjort det förut och med näsan som insats slänger jag ut benen bakom mig. När jag landar känner jag att armarna viker sig. Hinner se min brutna näsa för min inre syn. Allt går i slow motion. Lyckas i sista sekund rekrytera precis rätt muskler och häver kraschlandningen. Landar (som det känns) ganska smidigt och får beröm av självaste Ulrica. Det häftiga är inte att jag klarade det, det häftiga var hela den konstiga slow motion-upplevelsen. Den som man ibland har när man ramlar, sekunderna innan man kraschlandar. Grymt konstig feeling.

Hur som haver. Avslutar kvällen med melodifestival och nu är jag redo för i morgon. Dagen med stort D. Dagen då Stävie Trail har premiär! Det pirrar i hela kroppen!

14 Kommentarer

 • Svara
  Nina
  9 mars, 2014 kl 06:51

  Låter som en skön, energifyllande dag! Glad att din näsa dessutom klarade sig med livet i behåll ;) Njut nu Stävie och varmt lycka till!!

 • Svara
  Helena Z
  9 mars, 2014 kl 08:28

  Det mesta på Malins pass var ju sådant som jag redan hade koll på, men hon hade några övningar som jag kunde lägga till i minnesbanken. Gårdagens roligaste pass för min del var Oscars danspass. Det var grymt! SOMA:n skippade jag och gick på Oscars muskelpass istället. Det blev rätt tufft för benen efter Malins pass (som jag körde på rätt ordentligt på) :-) Ulricas yoga blev en skön avslutning på dagen.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   10 mars, 2014 kl 08:00

   Hoppas post-oscar-benen gick bra att springa på i alla fall! Tack för att du kom!

   • Svara
    Helena Z
    10 mars, 2014 kl 13:46

    Tack för ett trevligt lopp! Springa gick bra – det var bara den där detaljen med farten :-)

 • Svara
  Sandra
  9 mars, 2014 kl 10:59

  Vad var det för löpskolningsövningar? :) Vilka brukar du göra och hur ofta? Lycka till idag!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   10 mars, 2014 kl 08:02

   hög skipping, hälkickar, indianhopp, korssteg i sidan, sprättsteg, mångsteg… ja egentligen alla klassiker. Försöker lägga in några efter uppvärmning innan intervaller. Meeeen, det blir inte så ofta som jag borde… En gång varannan vecka kanske….

   • Svara
    Sandra
    10 mars, 2014 kl 15:45

    Tack! De flesta där har jag koll på. Men det är ju det där med att komma ihåg/orka göra dem också. En gång i veckan får bli målet!

 • Svara
  Rund är också en form!
  9 mars, 2014 kl 11:02

  Häftig känsla! :-)
  Herregud, tur att du inte landade på näsan. Aj som…. :-o

 • Svara
  Maja
  9 mars, 2014 kl 21:52

  Haha, att gå från bakasana till chaturanga liksom, har jag aldrig klarat nånsin- förutom igår! Sjukt konstigt, var heeeeelt slut i kroppen men när Ulrika sa ”tänk att du ska sträcka ut benen bara” så gjorde jag det. Sträckte ut och landade bak! Märklig känsla, det var som att jag bara stängde av hjärnan… Det är nog det som är tricket :)
  Så himla kul se dig live! Tänktenär jag såg dig att det kanske var du, snygga moves på mattan med! Svettigaste SOMAn på länge, puh-huuu! Kul du gillade den :)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   10 mars, 2014 kl 08:04

   Ja shit vilken grej. Vet inte när jag ska våga igen! ”Snygga” moves vet jag inte om jag skriver under på men sköna moves i alla fall. Älskar rörelserna. Och svetten. Som att öppna en kran! Hoppas kunna besöka dig någon torsdag

   • Svara
    Maja
    11 mars, 2014 kl 10:56

    du är så välkommen! :D

 • Svara
  Lotta
  12 mars, 2014 kl 12:11

  Jag var tvungen att testa övergång från bakasana till chaturanga – det gick ju inte alls.. :P

  • Svara
   Lotta
   12 mars, 2014 kl 20:47

   I kväll när jag var uppvärmd efter mina pass var jag tvungen att försöka igen och JO, det funkade faktiskt. :) Genom att spänna åt magen och tänka benen långt bak, och så gäller det att vara beredd på att landa nere i djup planka, med böjda armar.

   Tänk vad många roliga grejer man kan göra då, med sekvenser där man går från tripod huvudstående (med händerna i golvet och inte knäppta runt huvudet och armbågarna i golvet) till bakasana och sedan direkt till chaturanga – uppåtgående hund – nedåtgående hund och vidare. Nästa steg blir att lära oss handstående så vi kan gå från hunden till handstående osv. ;)

   • Svara
    Anna (orka mera)
    12 mars, 2014 kl 21:27

    Haha, Lotta goes bananas liksom! Men coolt så in i bängen om man fixade hela den där sekvensen :) Vi får öva….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.