Aktuellt

Smidig som en vessla. Eller nått.

Man vet att man har yogat mycket när man vaknar mitt i natten, helt inlindad i sig själv och det inte stramar någonstans. Mina nya höftöppnar-poser har gett resultat, jag känner mig smidig till och med när jag sover.  Nu laddar jag för att bränna av några härliga tröskelintervaller med mina nya höfter. Så de kan få äran att bli så där löparstela igen. Återgå till kylskåpsläge.

Två övningar för mjuka höfter, om ni också vill vakna smidiga:
IMG_0181
Vik in bakbenet parallellt med kortsidan på mattan. Sjunk ner i främre benet, i den mån det går. Obekvämt så in i bängen. Men andas och slappna av. Det lättar så småningom…

IMG_0183
Fiska tag med handen om motsatt fot. Älskar denna. Överhängande risk för kramp i hamstrings om man har spinnat precis innan. Slår liksom aldrig fel!

Och så en bild på min yogamatta:

IMG_0179

Tror aldrig jag har recenserat den tidigare, men den blev min efter att ha velat ihjäl mig mellan Manduka och Jade.  Det var inte kärlek vid första ögonkastet, jag tyckte den luktade illa och var lite tung i början. Nu har jag vant mig. Älskar den robusta känslan. Att den ligger tung i marken och inte glider. Att jag inte glider. Fästet är extremt bra. Min gamla Casall-matta känns som en plastleksak när jag jämför med den här. Så värd sina pengar!

0

8 Kommentarer

 • Svara
  jenniedyrhill
  20 februari, 2014 kl 15:51

  Jag kör fortfarande med Casall a la 2009. Den börjar göra sitt nu… Suktar efter Manduka men Jade kanske man ska testa. Ska du på Yogagames i år? Underbart event, i goa Gôteborg :)

  0
 • Svara
  Nina
  20 februari, 2014 kl 17:12

  ”Höftar” så mycket jag hinner just nu, eller prioriterar heter det ju. Sån skillnad!
  …fast jag får (alltid) kramp fast jag aldrig gått på spinning överhuvudtaget :P

  0
 • Svara
  Lina
  20 februari, 2014 kl 19:04

  åh de där övningarna gjorde vi igår på yogan, fantastiska!! :)

  0
 • Svara
  Marie
  20 februari, 2014 kl 22:56

  Får både yogalängt och yogaångest av den översta bilden. Min mest plågsamma position.

  0
  • Svara
   Anna
   21 februari, 2014 kl 10:03

   Hatkärlek :)

   0
 • Svara
  Charlotta Tångring
  20 februari, 2014 kl 23:18

  Har aldrig varken testat eller ens sett den översta. Heter den något? Den påminner ju en del om draken, men ändå inte, och kändes inte alls i höftböjaren vilket ju är där draken tar mest. Hade svårt att hitta var den skulle kännas egentligen.

  Det är verkligen viktigt att man böjer upp bakre benet väldigt långsamt innan man fiskar tag i foten, oavsett om man cyklat eller inte innan. Stor kramprisk i baksida lår!

  Hmm, jag BEHÖVER verkligen en ny matta, kanske ska kika lite..

  0
  • Svara
   Anna
   21 februari, 2014 kl 10:03

   Faktiskt ingen aning vad den heter, men det finns kanske någon klok bloggläsare som har bättre koll?

   Var den ska kännas…. tjaaa… jag säger snarare, var känns den inte? :) På mig stramar det både på insida på främre låret och våldsamt mycket på insida lår/höft på det bakre… Obekvämt är bara förnamnet :)

   0
   • Svara
    Charlotta Tångring
    21 februari, 2014 kl 17:38

    Jag är nog inte alls stel i höftpartiet på samma sätt som du. ;) En del kändes det i insida lår på främre benet håller jag med om, men i bakre benet hade jag svårt att känna någonting alls i den vinkeln. Jag håller mig nog till draken och uphavista konasana – de funkar på min stelhet, för att inte tala om duvan, speciellt om man lyfter upp bakre foten och lägger till quadriceps-stretch där.

    0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.