För att göra glass behöver jag typ 3-4 ingredienser: grädde, ägg, socker och bär. As simple as that. Undrar varför GB behöver 38?
Ingredienser: Skummjölk, socker, vetemjöl,
vegetabiliskt fett, vatten, hallon (5,5%), glukosfruktossirap,
jordgubbspuré (4%), glukossirap, mjölkfett,
druvsocker, grädde, fettreducerat kakaopulver, arom,
vetestärkelse, skummjölkspulver eller koncentrat, ost
(0,25%), emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av
vegetabiliska fettsyror, solroslecitin, ammoniumfosfatider,
sojalecitin), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, pektin,
guarkärnmjöl, karragenan, xantangummi), koncentrerad
skummjölk, surhetsreglerande medel (citronsyra),
salt, äggulepulver, äggpulver, karamelliserat socker,
kakaomassa, rödbetsjuicekoncentrat, druvjuicekoncentrat,
morotsjuicekoncentrat, citronjuicekoncentrat, kakaosmör
Smaklig spis! Eller inte.
5 Kommentarer
Nina
28 februari, 2014 kl 20:39Urk och dubbelurk.
Helena Z
28 februari, 2014 kl 22:27Osten och grönsaksjuicekoncentraten är ju extra intressanta att hitta i innehållsdeklarationen…
Helena A
3 mars, 2014 kl 07:43Eeh… uärk! Ost?? Annars tyckte jag ”xantangummi” lät väldigt…gott?
Andreas
1 mars, 2014 kl 22:32Herregud! Det där var mer än brukligt!
Sarah Jaxell
5 mars, 2014 kl 17:21Osten känns ändå naturlig när det är nån slags cheesecakeglass, men vad är det för ost? Och vad är det i osten?