Aktuellt

2 x kvalitet!

IMG_6943

Den här veckan chockar jag kroppen med kvalitet. I tisdags i form av backintervaller. Idag med hjälp av tröskelintervaller. Så här:

Backintervaller:
8 x 450 meter på St Hans i Lund. 
Tänker att jag ska köra 2 x 4 st och vila på mitten. Typ ligga i gräset och titta på stjärnorna. Men när jag väl är där vill jag bara få det överstökat. River av alla åtta för att bli färdig någon gång. Leker Charlotte Kalla och vägrar ge upp. 8 gånger maxpuls och en sjuhelsikes näradödenupplevelse.

3 x 10 minuter tröskel:
Min typ av pass. Känner mig som en maskin när jag plogar mig fram över åkrarna. Jobbigt men under kontroll. Tänker teknik, fokuserar. Älskar känslan av att vara stark utan att hålla på att avlida. Har just hittat mig ett nytt favvo-pass!

IMG_6953 IMG_6951
Mina favorit-tights har gått sönder i blixtlåset! Lappar ihop dem med en avklippt strumpa… Snyggt Anna!

0

12 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  20 februari, 2014 kl 20:15

  eller hur! jag älskar långa tröskelintervaller. fast jag har bara orkat med 2*10 hittills.

  0
 • Svara
  Sarah
  20 februari, 2014 kl 20:59

  Håller med om 10rna. Gärna i spöregn. Bådar gott :S

  0
  • Svara
   Anna
   20 februari, 2014 kl 22:20

   Inget spöregn, vi ska ha sol! Annars ska jag reklamera SMHI….

   0
 • Svara
  Ingmarie
  20 februari, 2014 kl 21:13

  Aaaah! Nu blir det fart även på de snabba musklefibrerna! :-)

  0
 • Svara
  Ida
  21 februari, 2014 kl 08:50

  Hur är St hans att springa i nu (i vanliga löpskor, ej terräng)? Har det torkat upp?

  Och som Lunda-jobbare som ofta lunchlöper blev jag såklart lite nyfiken på vilken backe du hittade som är så lång?

  0
  • Svara
   Anna
   21 februari, 2014 kl 09:26

   Torkat upp skulle jag nog inte säga… ganska plaskigt och vått. Kan tänka mig att stigarna är väldigt leriga men jag sprang ju mest på grus och gräs och det var ok även om det var blött. Tror att vanliga skor funkar för backintervallerna jag körde, men ska du ut i leran kanske terrängskor är bättre.

   Om du tänker dig högsta toppen i området och långsidan ner på den backen sen fortsätter ner ända till korsande cykelväg, då har du 450 meter. Lite flackare längst ner, sen svänger vägen vänster och det brantar på ordentligt. När gångvägen viker vänster nästa gång tar du av på gräset och fortsätter gräsmattan upp!

   0
   • Svara
    Ida
    21 februari, 2014 kl 10:57

    Okej, undvika St. hans Xtreme-banan ett tag till alltså…sist hade det spåret passat bättre för gyttjebrottning än löpning (men det blev iaf bra träning för vrister och balans)

    Ahh har aldrig tänkt på att svänga ner på gruset när gräset tar slut där, har tänkt att det inte lutar mer efter det…får definitivt prova den långa varianten också i vår!

    0
 • Svara
  Tina
  21 februari, 2014 kl 09:23

  Tycker det är svårt med tröskel…Hur vet jag på vilken fart jag ska ligga? Hur ska det kännas?

  0
  • Svara
   Anna
   21 februari, 2014 kl 09:58

   Tröskelpulsen är den puls då du precis kan hantera den mängd mjölksyra som bildas. Du kan ligga kvar här en längre stund, ca 45 min-1 timme. Springer du millopp är det oftast här du ligger. Ökar du intensiteten ytterligare kommer mjölksyra att ackumuleras och benen stumna. Man brukar säga att tröskelpulsen är ca 85% av maxpulsen men det är individuellt och de som är riktigt vältränade kan ha sin tröskel mycket högre än så. Du får helt enkelt försöka hitta den fart som gör dig ordentligt trött men som ändå inte får dig att stumna.

   0
   • Svara
    Tina
    21 februari, 2014 kl 13:59

    Säg att jag gör milen på 50 min….ska jag då köra mina tröskelpass i 5 tempo? Men vad ”ger”det? Jag kan ju hålla det tempot i 50min…och om jag skulle köra det tröskelpasset du gjort så håller jag 5 tempo i 10 min, sen vila på det igen *2 till. Jag fattar inte riktigt grejen med det…. Förklara gärna för en förvirrad löpare:) hur lång vila har du? Stående ell jogg? Många frågor blev det!!!

    0
    • Svara
     Anna
     21 februari, 2014 kl 14:55

     Ja, fast det är ingen vanlig ut-och-springa-på-träning-mil vi pratar, utan en maxmil. Den tiden du springer när du kör ditt fortaste, t ex på ett lopp. Den farten håller du aldrig på träning i en mil, I promise! Har du ingen nytagen miltid kan du köra ett maxtestlopp på 5 km och lägga på 5-10 sek/km för att hitta din tröskelfart. Jag körde 5 min jogg mellan intervallerna.

     0
     • Tina
      21 februari, 2014 kl 16:01

      Tack snälla för alla svar!!! Nu får jag ut och prova!

      0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.