Aktuellt

Smart, snäckan!

IMG_4030

Eftersom jag inte kan springa på självaste löpningens dag tänkte jag springa av mig lite igår. För att lindra abstinensen och mätta avundsjukan lite…

22 km lät som en fin siffra. Vad jag inte tänkte på var att mina fötter inte är vana att springa 22 km med ICEBUGS. Icebugs som tryckte lite lätt på lilltån redan från start. Ett tryck som ökade efterhand och sen försvann någonstans i takt med att tån domnade bort.

Passet gick ok. Så ok det kan kännas i snömodd, snöplums och isfläckar. Tånageln mår inte lika ok. Den är blå och delad på mitten. Som upplagt för en hel dags shopping med tonårsdotter och två hela dagar med träning.

Någon bloggläsare med oanade kunskaper i amputationsteknik kanske?

0

9 Kommentarer

 • Svara
  Lisa
  31 januari, 2014 kl 13:01

  Händer alltid när jag springer 2 mil, att jag får ont i tårna :-( och tånaglarna ojar sig.. Det är väl bara att vara en viking…

  0
  • Svara
   Andreas
   2 februari, 2014 kl 16:06

   Nä det är inte bara att vara viking, varför ska vi acceptera det. Mer tryck på att bredare skor ska tillverkas istället för skor vars bredd är anpassade efter skyltdockor.

   0
   • Svara
    Anna
    2 februari, 2014 kl 21:07

    Grejen är att jag har supersmala fötter. Typ skyltdockemodellen… Men det hjälpte inte :)

    0
 • Svara
  Johan
  31 januari, 2014 kl 13:16

  Klipp nageln kort och tejpa den när du tränar i helgen. Kommer kännas lite grann men förhoppningsvis stör det inte för mycket!

  0
 • Svara
  Uppochoppa
  31 januari, 2014 kl 13:55

  aj, aj, dubbelaj! Har aldrig sprungit i icebugs.Många säger de är små i storlekarna och trycke rlite tokigt. Hm, får se om jag ändå vågar mig på ett par sådana någon gång.

  0
 • Svara
  Marie
  31 januari, 2014 kl 18:42

  Om det är en blåsa under nageln så punktera med en ren nål, endera genom nageln eller under nageln och tryck ut vätskan. Ha sedan en liten ”tåtuta” med alsolsprit och lite bandage inplastat eller tejpat när du sover. Lättar på trycket och minskar smärtan för mina ofta trista pektår i alla fall.

  0
 • Svara
  Ingmarie
  31 januari, 2014 kl 21:57

  Kom hit så ska jag hjälpa dig! ;-)

  0
 • Svara
  Helena Z
  1 februari, 2014 kl 09:08

  Har också icebugs (ser ut att vara samma modell) som visade sig vara rent sadistiska mot lilltån och tån innanför. Smärtan försvinner efter någon dag, men de fortsätter vara illröda i upp till en vecka. Som resultat får skorna naturligtvis stå oanvända…

  0
 • Svara
  Anna
  2 februari, 2014 kl 21:09

  Tack för alla tips hörrni! Jag plåstrade om den fint och det funkade kanon. Nu är jag mest nervös över vad som händer när jag drar bort plåstret…. om halva tån följer med!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.