Aktuellt

Samlar mil

IMG_0924

Jag springer oftast bara tre gånger i veckan och trots att långpassen blir ganska långa lyckas jag inte samla ihop så många mil som jag önskar på en vecka. Förra veckan nådde jag dessutom bottenrekord med två tillfällen och totalt 18 km! Därför går jag utanför boxen denna vecka och strukturerar om. Kör lite varje dag i stället för mycket vid få tillfällen. Mest som en kul grej och för att känna hur kroppen svarar på en mängdvecka. Ursprungstanken var 10 km per dag måndag till söndag, men den tanken föll innan jag ens hann tänka den. Istället blir min vecka så här:

Måndag: Långpass modell kort, 18 km
Tisdag: Lugnt och ledigt, ca 10 km
Onsdag: Backrunda, ca 10 km
Torsdag: Stävie Trail, 10 km upplevelselöp i terräng
Fredag: Fartlek, 10 km.
Lördag: Återhämtningsjogg (efter brutalt spinningpass och treårskalas): 6 km
Söndag: Terränglöpning, 11 km

Totalt 75 km, vilket är mycket för mig. Men med mitt omväxlande upplägg känns det faktiskt riktigt lockande. Pirrar minsann lite i benen vid blotta tanken. Let’s go!

13 Kommentarer

 • Svara
  Andreas
  13 januari, 2014 kl 16:25

  Mitt program som jag startade med i måndags går ut på att samla minuter snarare än mil. Det går typ hand i hand men jag skiter i att fokusera på fart och distans utan kör mycket lågpulspass så att jag kan köra hårdare på ett par godbitar och bli bättre på att springa avslappnat i hela kroppen. Idag blir första snölöpet för säsongen verkar det som! Tjohoo!

  Nyficken på stävie trial…

  • Svara
   Anna
   13 januari, 2014 kl 23:25

   Hoppas det gick bra i snön och att du inte stod på öronen! Det var minst sagt lite halt….

  • Svara
   Anna
   14 januari, 2014 kl 09:05

   Stävie trail…mmm. Du kommer snart få veta. Men 9 mars… save the date!

 • Svara
  pernillabredolt
  13 januari, 2014 kl 16:42

  Ha det trevligt i löparskorna! Jag har inte heller sprungit så mycket som jag önskat de senaste veckorna. Siktar dock på att ta det lungt i Januari för att träna annat kul och satsa på februari istället…

  • Svara
   Anna
   13 januari, 2014 kl 23:26

   Låter som en plan!

 • Svara
  Sarah
  13 januari, 2014 kl 18:16

  Åha! Nöjd att jag gick ihop hälften förra veckan!

  • Svara
   Anna
   13 januari, 2014 kl 23:25

   Fast din hälft var dubbelt så mycket som jag lyckades med :)

 • Svara
  Ingmarie
  13 januari, 2014 kl 23:18

  Spännande men jag är säker på att du klarar det galant!

 • Svara
  Staffan
  14 januari, 2014 kl 11:14

  Vilken galet snygg tröja, var har du hittat den??

 • Svara
  Nina
  14 januari, 2014 kl 12:45

  Mumsigt upplägg!
  Jag spånar också på hur jag ska sätta upp mitt spring så jag får ökat på min km-mängd. Roligt, roligt!

 • Svara
  Lina
  14 januari, 2014 kl 22:46

  Härligt! Kul upplägg, måste prova det någon vecka jag med! :) Springer också runt 3 pass i veckan, hade önskat samla lite mer mil!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.