Aktuellt

Yinyoga-döden

Tajtsen uppmanar oss att yoga varje dag i december och jag känner att jag lika bra kan hänga på. Jag är ju i ett yogaflow just nu och hade förmodligen yogat nästan varje dag ändå.

image

Mesta yogan blir framför datorn medan min provmånad på Yogobe fortfarande gäller. Jag motstår frestelsen att köra höftöppnare eller favoritinstruktörer varje dag och betar istället av passen ett efter ett. Alla utom gravidyogan då…

Men det är vanskligt. Ibland blir det jättebra. Ibland blir det en halvtimmes frustration. Som i morse.

Yinyoga är inte min grej. Inte på morgonen i alla fall. Då är jag full av energi och har inte tålamod att lägga mig ner över ett bolster 5 minuter i sträck. Dessutom har jag inget bolster och den soffkudde jag tar som substitut är för kort. Det blir oskönt. Blir glad när klockan plingar och jag får komma ur positionen. Bara för att lägga mig 5 minuter likadant fast på andra hållet. Kudden fortfarande för kort…

Känner mig som på min allra första yogaklass. Fattar inte vitsen. Undrar vad jag gör där. Och längtar till i morgon då jag förhoppningsvis får flöda lite mer.

Kan tänka mig att yinyoga passar mig bättre på kvällstid, när jag är mindre nyfiken på vad dagen har att erbjuda. När det spritter mindre i min kropp. Då kanske jag blir snäppet mindre uttråkad. Men jag behöver fortfarande byta ut kudden…

0

11 Kommentarer

 • Svara
  Lina
  2 december, 2013 kl 17:15

  En av våra yogainstruktörer på gymmet pratade bra om yinyoga och provade att köra en sådan klass med våra medlemmar vilket blev en hit. Måste se till och prova jag också!

  0
 • Svara
  Decemberpresent | Snorkkis Springer
  2 december, 2013 kl 17:41

  […] av året – tänkte hoppa på samma utmaning som de mycket mer erfarna yogisarna Jeanna och Anna antagit. Att yoga dagligen fram till nyår. Räcker med en solhälsning, en hund, duva eller ett […]

  0
 • Svara
  anneliten
  2 december, 2013 kl 18:32

  Jag kör YogaGlo och har insett att jag för vissa pass behöver en kloss. Undrar just om tomten har sådana. Eller egentligen var man köper dem.

  0
 • Svara
  mammaspring
  2 december, 2013 kl 21:35

  Tack för påminnelsen. Måste ta mig an den där gravidyogan nu då ryggen låst sig helt.

  0
 • Svara
  minatraningstajts
  2 december, 2013 kl 22:09

  Yinyoga passar mycket bättre på kvällen tycker jag, som också är morgonmänska med massor av energi då. Men när jag sedan dör, cirka 19 så där (ja, ja…), då passar yin lika bra som valfria lulupantz. Glad att ha dig med!

  0
 • Svara
  Ingmarie
  2 december, 2013 kl 23:20

  Knepigt.
  Jag hade nog bytt.
  Och gjort pass som känns ”rätt”. (Eller ”måste” man köra exakta pass?)
  Du kanske ska ut och kuta först så du får rasta av dig lite. :-)

  0
  • Svara
   Anna
   3 december, 2013 kl 08:51

   Nej man kan ju byta pass om man känner för det. Samtidigt tenderar jag att alltid köra mina favoriter och inte våga prova något nytt så jag ville ge det en chans. Tror det hade funkat bättre för mig på kvällstid när jag är trött. Eller som sagt när jag fått rasta av mig lite.

   0
 • Svara
  Julia
  2 december, 2013 kl 23:53

  så kul! :) tycker dock att det är rätt svårt!

  0
 • Svara
  Lotta
  4 december, 2013 kl 11:31

  Yin-yoga är verkligen inte min grej.. Ge mig vinyasa, jivamukti, ashtanga m.m.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.