Aktuellt

TomTom runner – en recension…

Fick äran att bli testperson för nya TomTom-runner och har nu sprungit med klockan i en månads tid. Här kommer mina reflektioner…

IMG_4990 IMG_4987

I jämförelse med min Garmin 310XT är TomTom ett under av estetik. Klockan är nätt, smidig och snygg på armen. De stora siffrorna i displayen ger ett coolt intryck och klockan tål att användas även utanför löparspåret.

Klockan är som gjord för teknik-dummies som jag, och styrs med enkla knapptryck. Utan att öppna bruksanvisningen lyckas jag knappa in mina data och programmera enkla intervallpass. När jag sedan ska ge mig ut hittar klockan satellitmottagning direkt, även inomhus. Något som skiljer en del från Garmin som ofta behöver komma ut för att hitta satelliter och som dessutom kräver längre tid.

Funktionsmässigt har Garmin mer att komma med, men för många kan nog TomToms utbud räcka. Här kan man t ex programmera enkla intervallupplägg, rejsa mot tidigare tider eller sätta en zon (hastiget eller puls) där arbetet ska ske. Du kan även jobba med mål för passet (distans, tid, kalorier), där klockan efter hand räknar hur många % du kommit.

Efter avklarat pass kan du läsa in ditt pass till datorn. Data kan automatiskt uppladdas till TomTom My Sports och MapMyFitness mfl. Filerna kan dessutom manuellt läsas in till Funbeat och andra sajter.

tomtom1

Tycker personligen att MapMyFitness var en smärre katastrof i hysterisk reklam som gjorde det svårt att hitta vad som tillhörde mitt pass och vad som inte alls hörde dit. TomTomMySport hade en renare sida men å andra sidan en sämre funktion, där jag exempelvis inte kunde läsa ut min varvtider utan bara se lapsen utmarkerade på en karta! Har efter några försök gett upp och fortsatt använda mig av Funbeat, precis som tidigare.

Summasummarum tycker jag klockan är bra. Dess funktioner räcker förmodligen för de flesta, men för den som vill ha mer avancerade inställningsmöjligheter eller programmera mer spejsade pass är den nog i enklaste laget. En snygg och lättanvändbar klocka för den som inte vill springa omkring med en tegelsten på armen.

1 kommentar

  • Svara
    Saras Träningblogg
    2 december, 2013 kl 18:06

    Intressant! Kul att läsa! Har själv en garmin och det där med sateliterna har du rätt i, tar en evighet ibland, men annars älskar jag min garmin ;-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.