Aktuellt

Träna på lopp!

MM1 MM5
Malmömilen i somras. Ett träningspass med sällskap!

Det här har inte varit mitt löpar-år. En vadskada gjorde mig till en-gång-i-veckan-löpare mellan februari och augusti, och tog liksom död på alla löpardrömmar. Drömmarna om mara-pers i Berlin och sub 40 på milen innan 40.

De lopp jag sprungit under tiden har sprungits med den mentala inställningen “jag tar det som ett träningspass med sällskap”. Och varje gång har det blivit jobbigt och oskönt. Att springa lopp utan intervaller i kroppen är dödsdömt. Jag har varit seg och tung istället för studsande lätt.

Det logiska vore att träna lite intervaller och hitta formen igen innan jag anmäler mig till nästa lopp. Men sån är inte jag. Jag glömmer så lätt. Lever på gamla meriter och tror att jag fortfarande är stark. Därför ska jag visst springa Yddingeloppet i morgon. 12 km terräng. Jag får nog se det som ytterligare ett träningspass med sällskap…

MEEEN. Nästa gång jag ställer mig på en startlinje ska jag vara förberedd. Med tonvis av intervaller i bagaget och med rätt mentala inställning. Sen ska jag mjöla mig fram, starkare och starkare, och gå i mål med flaggan i topp. Med en härlig känsla i kroppen. Nästa gång.

0

8 Kommentarer

 • Svara
  Vesna Kesar
  19 oktober, 2013 kl 17:40

  Känner med dig Anna. Har haft det liknande i nästan ett år nu efter ett löparknä o en Morthons tå som sänkt mig en del mentalt. Men att vara anmäld till Ultravasan gör att jag bara måste ta tag i alla mina skavanker på ALLVAR nu. Så stort lycka till i morgon. Du är mycket inspirerande. Kram

  0
  • Svara
   Anna
   21 oktober, 2013 kl 08:40

   Löparknä och Morthons! Det är ju mina standardåkommor! Är det på bättringsvägen eller? Håller tummarna för att du snart är på banan igen! Finns inget värre än skador! Inget träningsläger till Portugal till våren? Jag är så sugen……

   0
 • Svara
  Ingmarie
  19 oktober, 2013 kl 19:17

  Du har dock en enorm förmåga att ändå prestera när det gäller!
  Men visst är det skönt att veta att det ändå finns en ”nästa gång”. :-)
  Lycka till! Det är hur som helst ett fint lopp!

  0
 • Svara
  Helena Z
  19 oktober, 2013 kl 21:28

  Jag nöjer mig med 6 km på Yddinge imorgon :-) (men det är för att det är tävlingsklass för K35 – annars hade jag gärna sprungit långa banan). Lycka till!

  0
  • Svara
   Anna
   21 oktober, 2013 kl 08:38

   Fattar inte varför inte tävlingsklassen får springa 12? Bra jobbat på sexan i alla fall!

   0
 • Svara
  Saras träningsblogg
  20 oktober, 2013 kl 08:42

  Att använda lopp som ”träning” är ju kanon! Det blir ju tyvärr inte alltid som man tänkt sig!

  0
 • Svara
  Ullis
  21 oktober, 2013 kl 01:42

  Det där skulle kunna varit jag som skrivit… jag har haft en muskelbristning i min vad som satt stopp för nästan all löpning, långsamma 6km rundor. Efter det började foten och hälen att gnälla… Trots det har jag genomfört, ej sprungit utan lufsat och tagit mig i mål på tre marathon, Tokyo, Sthlm och Berlin. Min plan var också att persa i Berlin istället var det en tung och jobbig färd mot mål. Jag förstår vad du gått igenom!

  0
  • Svara
   Anna
   21 oktober, 2013 kl 08:36

   Fy för trassliga vader!! Hoppas att vi snart är på banan igen med lite fart under galoscherna!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.