Aktuellt

Utprovning av löparskor

Det var länge sen jag gjorde en regelrätt utprovning när jag har köpt löparskor. Har gått på gamla favoriter i mina skoval och liksom hoppat över proceduren med den genomskinliga boxen och löpbandet.

DSCF6786 DSCF6790

Så fick jag möjlighet att prova ut ett par skor på Intersport och då skulle det naturligtvis göras enligt konstens alla regler.

På den genomskinliga boxen syntes att mina fötter var olika konstruerade och behövde olika stöd. Eftersom man inte kan köpa höger och vänsterskor med olika support fick jag gjuta iläggsulor (Footbalance) att lägga i neutrala skor. På så vis skulle båda fötterna få sitt respektive stöd.

Sen var det dags att prova ut en sko och naturligtvis var det just nu mittemellan-säsong, i väntan på nya skomodeller. Därför hade jag inte så många alternativ att välja mellan, endast ett par Adidas Boost och ett par Nike Flyknit Lunar.

Niken satt som en smäck men var vid första anblicken grymt ful. Kunde bara associera till KOFTA när jag såg den. Trots detta blev det just den som fick följa med hem.  Och nu börjar jag faktiskt vänja mig.  Snart blir den nog riktigt fin. Nike har ju en förmåga att bli det när man tittat tillräckligt länge….

DSCF6791 DSCF6792

Har inte haft ett par Nike på länge och det ska bli spännande att testa. Tycker jag inte om dem har jag hela 30 dagars ångertid.

Photo 2013-09-16 07 56 50
Kofta alltså…

Detta inlägg publiceras i samband med Intersport.

image

0

8 Kommentarer

 • Svara
  traningsgladje
  16 september, 2013 kl 09:33

  åh vilka verkligt fulsnygga skor!

  0
 • Svara
  Saras Träningsblogg
  16 september, 2013 kl 11:55

  Snygga!!!!

  0
 • Svara
  Lotta
  16 september, 2013 kl 11:56

  Kan inte bestämma mig.. Fulsnygga!

  0
 • Svara
  Linn
  16 september, 2013 kl 13:08

  Nej, det är ju ursnygga!!! Jag vill också ha!
  Har försökt mig på Nike massvis av gånger men de funkar inte på mig. Det blir alltid de som jag vid första anblicken tänkte ”bara det inte blir de där fula så är jag nöjd”

  0
 • Svara
  minatraningstajts
  16 september, 2013 kl 14:46

  Haha, de var roliga ju. Piggar upp!

  0
 • Svara
  Camilla
  16 september, 2013 kl 16:30

  Vad anser du om skor som är byggda för att ”dämpa”; alltså, skydda kroppen mot löpsteget? Har gått över helt till lättviktsskor utan dämpning och tycker det är stor skillnad mot de skor som försäljare vill att jag ska ha! =) Skulle vara intressant med din synpunkt!

  0
  • Svara
   Anna
   17 september, 2013 kl 08:52

   Intressant fråga Camilla! Jag springer vanligtvis i lätta neutrala skor med lågt dropp (4 mm). Eftersom jag springer på framfoten behöver jag vanligen inget pronationsskydd även om jag pronerar vid klassisk hällöpning. Gillar tanken på att springa helt utan dämpning och att vi är byggda för att klara det, samtidigt som jag tror att asfaltslöpning kan bli för bra i många fall och att terrängen i så fall är att föredra.

   Har ett bar barfotaskor till övrig träning men när jag springer har jag som sagt 4 mm drop vilket fungerar bra för mig. Var länge sen jag sprang med mer uppbyggda skor så jag vet faktiskt inte hur det här kommer att kännas. Om inte annat så tror jag de är snygga till jeans :)

   0
 • Svara
  Andreas
  17 september, 2013 kl 14:58

  Mina lunasandals skickades idag :D mvh dåren i kvälinge som kutar i sandaler.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.