Aktuellt

Löpcoach-utbildning dag 2

Photo 2013-09-22 13 40 17
Sirpa och Rubin håller låda inför löpskolningen

Utbildningens andra dag tillbringades till största delen utomhus med praktiska övningar i form av teknikträning och löpskolning. Ett frivilligt maxpulstest och en kort genomgång av löpstyrka och stretch avslutade dagen. Precis som igår under ledning av grymt duktiga lärare. Roliga, pedagogiska och proffsiga.

Även idag kände jag mig faktamässigt bekant med det mesta. Och dumt vore det väl annars då jag faktiskt redan idag löpcoachar. Däremot var det skönt att få det bekräftat att jag inte är helt ute och cyklar.  Och några nya infallsvinklar och tips finns det alltid att ta till sig. Speciellt vad gäller HUR man smidigast lär ut vad man faktiskt vill förmedla.

Förövrigt superkul att träffa ett helt gäng sköna löpare. Däribland några kända ansikten och några bloggläsare.

Nu sneglar jag drömmande mot steg 2 i utbildningen. Den som handlar om att coacha individer och lägga upp träningsprogram. Den som  går djupare på alla plan. Måste bara samla lite pengar först…

Och smälta det faktum att jag var för feg (och kissnödig) för ett maxpulstest!

4 Kommentarer

 • Svara
  Lina
  23 september, 2013 kl 07:38

  Så roligt!! Rubin har jag hört mycket bra om, han coachar ju även triathleter :)

  • Svara
   Anna
   23 september, 2013 kl 08:07

   Ja han var jätteduktig och bra på alla sätt! De var de allihopa faktiskt! Superkul!

 • Svara
  Nina L
  23 september, 2013 kl 16:27

  Ett tips som jag upprepar med en dåres envishet, är att som företagare investera i röstträning. När löpargrupperna är så stora som de är i dagsläget (tänker på Runday, nikegänget, etc) så kommer ni garanterat få paj på stämbanden om ni ska stå och hojta så det hörs.
  Själv gick jag en sådan utbildning i min ungdom inför ett guidejobb , där mina grupper var upp till 120 personer, har hjälpt otroligt mycket! Man får en helt annan röst och kan gå ner lite i djupare läge. Lycka till med TNT!

  • Svara
   Anna
   24 september, 2013 kl 08:39

   Tack för tips Nina!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.