Aktuellt

Kampen mot klockan!

Transportcykling till barnens aktiviteter har en förmåga att sätta extra krydda på tillvaron. Stressen att komma försent till start är en grym piska att pressa sig lite hårdare. För när avfärd är redan 07.00 är man inte jättesugen på att ställa klockan tidigare för att få en lugn resa…

image

Avfärd 07.00 alltså. Dotterns start 10.00. Och däremellan 75 km cykling.

Tänker att jag brukar snitta kring 28 km/h och att det borde lämna några minuter att pusta ut innan start. Har glömt att det finns något som heter motvind, och tanken har aldrig slagit mig att det ska ligga en Linderödsås i min väg. En ås alltså. Typ uppför!

Första timmen snittar jag 25 km/h. Inser att det inte finns utrymme för paus eller slöcykling. Hinner tamejtusan inte ens dricka. Än mindre rulla ner mina armvärmare, måste bara mata. Missar jag starten är jag pyrd.

Räknar ut att jag måste hålla 26 km/h i snitt för att klara det. Det är 2:24 min per kilometer. Klockan är konstigt inställd och lappar varje kilometer. Visar den långsammare än 2:24 är det bara att pinna på under nästa kilometer. Öka. Hämta hem.

När 5 kilometer återstår är jag helt knäckt. Tänk vad lite motvind och en fånig ås kan göra. Har fortfarande knappt cyklat nerför alls. Funderar på min energibar i bakfickan men inser att jag inte hinner. Kan inte cykla och tugga samtidigt. Eller åtminstone inte fiska upp den och öppna den utan att tappa fart. ÖKA ANNA!

Med fyra kilometer kvar kommer belöningen. Nerförsbacken ALLAN. Pressar på järnet och inser att det kommer att gå. Glider in på parkeringen och möter dottern på väg bort mot starten.

Utan tidspressen hade jag aldrig pressat mig så här på en ensamcykling. Och när allt gick vägen var det ju en tok-bra morot. Men jag vet inte om jag vågar chansa med sån liten marginal fler gånger…

0

10 Kommentarer

 • Svara
  Rund är också en form!
  25 augusti, 2013 kl 17:49

  ”Tänk vad en fånig ås kan göra”…
  Fniss! Du är ju för skön, Anna! :-D

  0
 • Svara
  anneliten
  25 augusti, 2013 kl 18:09

  Bra morot du fixade åt dig själ där. Eller piska kanske.
  Men en ås borde väl ha en uppförsbacke och en nedförsbacke?

  0
  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2013 kl 19:42

   Grejen var att uppförbacken höll på i 7 mil och nerförsbacken i 5 km. Men då gick det jäkligt snabbt ner….

   0
 • Svara
  Maria
  25 augusti, 2013 kl 18:14

  Men Anna, du har ju varit hemma hos oss! Tävlingen gick delvis på våra marker. Och nu vet du i vad för backar vi tränar!

  /Maria & Fredrik

  0
  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2013 kl 19:44

   Där bor ni bra!! Ni måste ha lungor stora som flygplan om ni ränner i sånna backar varje träningspass! Avis på era löprundor minsann!

   0
 • Svara
  malin
  25 augusti, 2013 kl 19:56

  Du cyklade min pendlingssträcka… tanken har slagit mig att någon gång cykla till jobbet men åsen har avskräckt mig :-) Bra jobbat!

  0
  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2013 kl 20:12

   Klart du ska! Åsar är till för att besegras :)

   0
 • Svara
  Ingmarie
  25 augusti, 2013 kl 22:58

  Tur du inte behövde stanna och kissa. ;-) Bra jobbat! Får ont i rumpan bara av att tänka på en så lång cykelfärd.

  0
 • Svara
  Saras Träningblogg
  26 augusti, 2013 kl 09:16

  Haha, hej va det går! Grymt jobbat!! Bra med lite tidspress ibland :D

  0
 • Svara
  Staffan
  26 augusti, 2013 kl 13:29

  Det där har jag uppletvt flera gånger, dock springandes hem från jobbet och inte alls på en lika lång sträckan, att jag måste vara framme en viss tid av olika anledningar och inte kommit iväg på utsatt tid och alltså får snabbdistansa hem med ryggsäck och allt. Jobbigt både mentalt och fysiskt men bra träningspass efteråt :-)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.