Aktuellt

Finn två fel

2013-08-28 09.21.37 2013-08-28 09.21.09

Det var bara en tidsfråga innan det skulle ske. Jag visste om det. Och idag var det dags: Fel skor på fel cykel. Det blev till att köra i gympaskor. För första gången sedan stenåldern, men nu vet jag hur det känns. Och som jag sa till mina deltagare i just gympaskor:

Om du tänker dig att spinna lite lagom regelbundet, skaffa spinningskor!

Jag gissar att jag fick ut ca 70% av passet jämfört med när jag har spinningskor. Ingen kraft alls ner i pedalerna. Foten viker sig runt pedalen och ger värsta osköna känslan. Och i drag-fasen vågar man inte dra med risk för att glida ur korgen. Inga fördelar alls alltså. Och med tanke på att ett par spinningskor har hur lång livstid som helst så blir investeringen inte så stor. Mina förra bytte jag förra året, efter 6 år!

Så ut och shoppa med er. Så ska jag se till att knyta rosetter på mina så jag kan skilja dem från cykelskorna. Eller nått.

0

5 Kommentarer

 • Svara
  Lina
  28 augusti, 2013 kl 10:30

  Cykla med gympaskor är så konstig känsla när man är van vid cykelskor. Mina cykelskor har jag nog haft i snart 10 år känns det som, så i höst tänker jag införskaffa mig ett par nya! :)

  0
 • Svara
  Rund är också en form!
  28 augusti, 2013 kl 11:01

  Jag har aldrig cyklat med cykelskor så jag vet inte var jag saknar (än)…
  Nu kör jag inte spinning jätteofta, kanske 10 ggr per år. Men ja, kanske… *funderar* :-)

  0
 • Svara
  Uppochoppa
  28 augusti, 2013 kl 12:04

  Tänk alltså, jag hade aldrig fattat spinning förut. Först när jag cyklade mes spinningskor första gången hade jag en trevlig upplevelse. innan var det bara – tråkigt. Med var det kanon! underligt att en sådan grej kan göra hela skillnaden. hars krivit ett helt inlägg om det – att cykelskor verkligen gör hela skillnaden. På med rosetten. fort!

  0
 • Svara
  Sofia
  28 augusti, 2013 kl 19:52

  Jag är en sån där som gillar att träna många olika saker, ibland spinning. Så tänker jag att ett par spinningskor vore ju käckt, och sen tänker jag att det ju inte är så ofta ändå och att då måste jag ju alltid fundera över VAD jag ska träna redan på morgonen när jag packar väskan, inte bara ATT jag ska träna. Och sen tänker jag att jag ändå inte har någon aning om vad jag skulle köpa mig för skor, hur det egentligen funkar med såna där klossar och vad det är rimligt att det kostar. Jag känner mig dum helt enkelt och så skjuter jag upp det.
  Får jag önska en lektion i spinningskor ”for dummies”, av dig som ju helt klart har koll?

  0
  • Svara
   Anna
   30 augusti, 2013 kl 16:43

   Filurar på ett inlägg om det – spinningskor for dummies! Jag vet i alla fall vad första regeln är. Köp inte likadana som dina ev cykelskor!! Det har jag som sagt lärt mig the hard way :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.