Aktuellt

Musik?

En favorit…

Alltså jag kan inte bestämma mig. Om jag vill ha musik när jag yogar eller inte. Ibland tycker jag det är mysigt, och det finns yogamusik som är helt fantastisk. Ibland njuter jag av tystnaden, samtidigt som den ibland avslöjar såväl störande klonkande rör och burrande ventilation.

Jag har tre yogaklasser på mitt instruktörs-samvete, det senaste igår. De två första har jag kört med musik svagt i bakgrunden. Igår vrålbråkade Spotify så efter solhälsningarna blev det en klass i tystnad. Med ventilationsljud.

Känner att jag kom av mig lite. Att jag blev tråkig när jag inte hade stödet i musiken. Inte byggde någon stämning liksom. Samtidigt reagerar jag inte alls så när andra har tyst på passen. Någon av deltagarna tyckte dessutom det var skönt med tystnaden och även Fredrik har vid något tillfälle bett mig stänga av den.

Så. Hur ska det vara? Vad gillar ni bäst? Musik eller inte?

6 Kommentarer

 • Svara
  Löpning & livet
  26 juni, 2013 kl 09:34

  Jag tycker det beror väldigt mycket på vad det är för musik. är det ”fel” kan jag bli jätteirriterad. men är det ”rätt” kan den lyfta hela klassen.

  Jag älskar ju body balance just för att rörelser och flöden passar så bra ihop med musiken!

 • Svara
  Malins melodi
  26 juni, 2013 kl 10:12

  Beror väldigt mycket på tillfälle och klass säger jag. Lång avslappning får gärna ha musik för min del, medan t ex kundalini gärna får vara utan. Men på t ex poweryoga får det gärna vara musik som lugnar och tar bort gymljuden…

 • Svara
  Annika
  26 juni, 2013 kl 10:52

  Jag föredrar musik i yogan. På något sätt hjälper det mig att kontrollera andningen så att jag lättare kan göra alla rörelser bättre

 • Svara
  gullfot
  26 juni, 2013 kl 14:24

  Jag tillhör dem som har mycket svårt för musik till yogan. Jag vill kunna lyssna inåt. Det känns som fånig hissmusik vid yogaklasser, och har fått för mig det mest är något man sysslar med på träningscenter.

  Springa gillar jag dock bäst med musik :)

 • Svara
  Jenny
  26 juni, 2013 kl 19:27

  Något väldigt lugnt och anpassat för yoga i sådana fall!

 • Svara
  Lotta
  27 juni, 2013 kl 15:32

  Har nog svårt att tänka mig att gå på ett yogapass utan musik, även om den är mest i bakgrunden. Däremot har jag aldrig musik när jag yogar hemma själv.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.