Aktuellt

Löpartips: hur gör du löpningen mer spännande?

DCIM\100GOPRO
Typiskt kul ställe! Brösarps backar.

Löpning är världens mest fantastiska träningsform. I alla fall om du frågar mig. Frågar du någon annan kan du lika gärna få höra hur långtråkigt och enformigt det är. Att man liksom längtar hem redan från första steget.

Och ja. Löpning är ju liksom lite monotont. Steg efter steg efter steg. Men det är på något sätt lite av tjusningen. Att inte behöva tänka på något utan bara kunna flumma iväg i sina egen lilla värld. Lyssna på andetagen, känna pulsen och njuta av att man tar sig fram för egen maskin. Lite transportyoga på något sätt. Men okej, jag fattar att inte alla är där ännu. Hur  gör man då för att få löpningen lite mindre långtråkig? För att slippa behöva tänka på hur långt det är kvar…

Här kommer mina bästa tips:

1. Byt runda.
Spring inte samma runda åt samma håll varje gång. Våga tänka utanför boxen och hitta nya rundor.

2. Upptäckts-spring.
Planera inte din runda så noga. Spring vart lusten bär dig. Ibland hamnar du i en kohage och får vända. Ibland tar stigen slut i en bäck. Spring tillbaka, leta dig vidare. Hitta platser du inte visste fanns!

3. Byt asfalt mot stig.
Platt asfalt ger dålig variation. Hitta stigarna istället. Terrängen. Där du kan hoppa över nedfallna träd, trippa mellan rötter och skutta över stenar. Med tungan rätt i mun finns inte en chans att du hinner tänka på hur långt du har kvar…

4. Skaffa sällskap.
När man pratar glömmer man bort att man springer.  Hitta en eller flera lämpliga kompisar och spring tillsammans. Snacka om allt det där ni vanligen avhandlar över en latte.

5. Variera.
Spring inte alltid i samma fart. Växla mellan lugna distanspass, intervaller, backintervaller och fartlek. I mitt nästa Intersport-inlägg (som publiceras i nästa vecka) tipsar jag om mina bästa kvalitetspass! Stay tuned.

LYCKA TILL!

————————————–

Detta inlägg publiceras i samband med Intersport

image

4 Kommentarer

 • Svara
  mammaspring
  22 maj, 2013 kl 21:57

  Riktigt bra tips!

 • Svara
  Viveca
  24 maj, 2013 kl 00:33

  Upptäcksspringa…är du galen?!! Hur ska jag då veta vart jag är när jag sprungit vilse och behöver bli hämtad ;-)

  • Svara
   Anna
   24 maj, 2013 kl 06:19

   Om man inte vet var man ska kan man väl inte hamna fel ? Eller du menar att man ska hitta hem också??? För eller senare gör man väl det, jorden är ju rund :)

 • Svara
  Anneli Heikkilä
  26 juli, 2013 kl 21:58

  Jättebra tips

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.