Aktuellt

Löpanalys–uppföljningen!

Lite som en cykel, men det kommer att ordna sig när jag slutar tänka…

Idag var det dags för uppföljning med Roger på Fotkultur. Dagen till ära i ortopedingenjör Thomas Libäcks lokaler i Kävlinge. Därför fick jag utlåtande från två håll, både från Thomas och från sjukgymnast Roger.

Och vet ni. De var faktiskt ganska nöjda med mig! Foten i bra under höften, landar bra och utnyttjar fotens dämpning i isättningen. Fick dessutom med mig bakbenet på färden.

Det jag behöver jobba vidare med är att inte lyfta bakbenet så högt (det är lättare att hitta rätt linje när man lyfter högt, men det behövs inte när man småjoggar) och framför allt att slappna av i överkroppen. Överkroppen var nämligen min största issue denna gång. Robot-Anna, that’s me. 

Förutom en superintressant genomgång av mina rätt och fel fick jag en ordentlig pratstund med Roger om allt från barfotaskor, löpcoachutbildningar och löpkurser i Kävlinge.

Känner mig helt insyltad på löpteknik nu. Så himla spännande!

9 Kommentarer

 • Svara
  Saras Träningblogg
  4 maj, 2013 kl 08:33

  Åh va kul och nyttigt!!!

 • Svara
  Snabba Fötter
  4 maj, 2013 kl 10:13

  Coolt! Och jag känner, ”jag vill också”! :-)

 • Svara
  Jenny
  4 maj, 2013 kl 13:21

  Åh detta vore ju himla bra att göra!

 • Svara
  Snorkkis
  4 maj, 2013 kl 15:36

  Låter verkligen enormt nyttigt. Och kul att se framsteg!

 • Svara
  Sofia Davidsson
  4 maj, 2013 kl 17:31

  Hej. Nyfiken på vad de sa om barfotaskor… Köpt mina första fivefingers. Har hälsporre..
  Hälsningar Fia

 • Svara
  Anna
  5 maj, 2013 kl 07:40

  Han var bara positiv! I kombination med löpsteget förstås. Det är väl ingen höjdare att fortsätta springa med kraftig hälisättning framför OCH barfotaskor, men barfotaskorna gör det svårare att springa på det viset. Han menade att foten blev mycket mer aktiv när den inte var intryckt i en sko och att kontakten med underlaget underlättade balansen.

 • Svara
  Joanna
  5 maj, 2013 kl 09:30

  Löpkurser i Kävlinge lät spännande! :-)

 • Svara
  A
  6 maj, 2013 kl 08:37

  Oj vad duktig du varit med drillövningarna! Hur har det känts på vanliga pass med den nya takten? Känns de som att du behöver fokusera för att hålla den tekniken eller har den blivit ”automatiserad”?

  • Svara
   Anna
   6 maj, 2013 kl 08:54

   Det är på väg men jag är inte hemma än! Jag måste påminna mig emellanåt och därför blir det inte helt naturligt. Men det känns som det börjar falla på plats så smått. Jag känner skillnaden när jag gör rätt och fel och kan korrigera. Dock spänner jag mig lätt i överkroppen när jag fokuserar på benen så där har jag en bit kvar. Att kunna slappna av.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.