Aktuellt

Trail kräva skor! – Tips mottages tacksamt!

image

Insåg precis att jag ska på Trailcamp till helgen. Ja, jag har ju vetat om det, men stuckit huvudet i sanden pga min bråkande vad. Tänkt att det säkert inte blir av, att jag ska sälja min plats. Sen kom infon om lägret och det verkar helt fantastiskt. Jag kan liksom inte backa. Underbar miljö, trevligt folk, bastu, spa och god mat. Och TRAIL.

Min plan var att träna lite trail inför lägret. Men snön har ju aldrig smält. Och vaden har som sagt inte samarbetat. Därför kommer jag ytterst oförberedd. Oförberedd utan skor. Trailskor. Det behöver man ju. Det läste jag i senaste Runner’s och allt som står där är sant.

Googlade Trailskor och hittade miljoner sorter med massa spejsade namn. Känner mig bortkommen, vet inte var jag ska börja!

Någon som kan hjälpa mig?

0

14 Kommentarer

 • Svara
  Niklas Gelkner
  8 april, 2013 kl 12:48

  Du har ju redan ett par Icebugs med dubbar. Sådana springer orienterare i så de fungerar utmärkt. Så behöver du inte köpa nya skor.

  0
 • Svara
  A
  8 april, 2013 kl 13:19

  Kolla senaste nummer av RW om du fortf prenumererar ;)

  Sen känns de ju lätt överdrivet också. ATT MAN ___MÅSTE__ ha trailskor om man ska springa TRAIL annars KAN MAN STUKA FOTEN!

  Visst, sysslar man med sky running som Emelie Forsberg ( https://www.youtube.com/watch?v=azj6pjKrayo ) eller bor under kottar och sten som mr Stigarna så finns de väl tydliga fördelar men om man ska åka till Österlen 1 helg och sen him till kävlinge igen så går de nog bra utan :)

  0
  • Svara
   Anna (orka mera)
   8 april, 2013 kl 15:07

   Stuka fötterna gör jag så bra ändå, med eller utan trailskor. Det är mest greppet jag oroar mig för. Mina vanliga skor är glashala även på lite blöt asfalt… that’s why liksom! Dessutom ska jag till Kullaberg :)

   0
   • Svara
    A
    8 april, 2013 kl 19:32

    Tog ut alla mina känslor om trail här efter att ha läst senaste RW. Förlåt :)

    0
 • Svara
  Nettan
  8 april, 2013 kl 18:34

  Jag är nybörjare vad det gäller trail, men kör NMT sedan ett år tillbaka. Kör Salomon speed cross och tycker de är toppen. Just nu har Stadium kick off i sina butiker ( tror det gäller ett par dar till) köp 3 betala för 2, även vad det gäller skor ( alla kombinationer var ok) så du kanske hittar några där! Lycka till/Nettan

  0
 • Svara
  Malins melodi
  8 april, 2013 kl 20:15

  Älskar mina Inov8 X-talon, greppar på allt utom blank-is i 90-graderskurva.

  0
  • Svara
   Anna
   8 april, 2013 kl 21:09

   Vilka x-talons har du? Har lyckats filura ut att det finns ett helt gäng med olika nummer…..

   0
   • Svara
    Malins melodi
    10 april, 2013 kl 19:29

    212 heter mina. Reaköp på utförsäljning :-)

    0
 • Svara
  Maria
  9 april, 2013 kl 09:00

  Klart att du måste köpa nya skor! Jag tipsar om dessa: http://www.haglofs.com/sv-se/produkter/skor/intense/dam/haglofs_gram_am_q_gt_sv-se.aspx

  Jag kan inte säga något om funktionen, men färgen borde passa ;) Själv hade jag valt de blåa!

  0
  • Svara
   Anna (orka mera)
   9 april, 2013 kl 09:29

   Äntligen någon som förstår att jag MÅSTE köpa nya! Hoppas du övertygade min man också :)

   0
 • Svara
  Em
  9 april, 2013 kl 09:22

  Montrail Rouge fly. Älskar mina!

  0
  • Svara
   Anna (orka mera)
   9 april, 2013 kl 09:28

   Finns dom i Sverige eller har du shoppat dem utomlands?

   0
 • Svara
  annamarkelin
  9 april, 2013 kl 11:10

  Me love Salomon. Antingen deras Speedcross eller sen den nya Sense Mantra – den ser ut som att det står mitt namn på den, faktiskt … Lätta, smiter åt fint, underbar löpkänsla!

  0
 • Svara
  Nipe
  10 april, 2013 kl 14:00

  Inov8 x-talon 212 har jag (orienterare) å de är underbara. Och ja, det är en jäkla skillnad på hur lätt man vrickar fötterna om man har trailskor eller ”vanliga”… Men om du har Icebugs funkar de kanon också.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.