Aktuellt

Meatless monday

009

Veggobiffar på svarta bönor, kummin, majs och solrosfrön.
Ugnsbakad jordärtskocksallad med skogschampinjoner och spenat.
Rädisor.
Tomatröra på ugnsbakade tomater.
Avocado-gucka.
Rostade pumpafrön.

Ssssslurp!

8 Kommentarer

  • Svara
    Helena
    1 april, 2013 kl 19:49

    Åh, det ser helt otroligt gott ut! Hur gör du biffarna..?

    • Svara
      Anna
      1 april, 2013 kl 22:11

      Mixa en lök tills den är fint hackad. Tillsätt vitlök och majs och mixa ca 10 sek. Ska fortfarande finnas majsbitar kvar. Tillsätt 2 tsk kummin, 1 dl färsk persilja, 2,5 dl hackade solrosfrön, 2 msk olja och 4 dl kokta svarta bönor. Mixa till lös massa.

      Rör i 2.5 dl havregryn, salt och peppar. Låt stå i kylskåp 30 min. Forma 6 burgare och grilla 2-3 minuter/sida på hög värme. Idag gjorde vi dock i ugnen…8-10 minuter på 225 grader. Funkade det med.

      Jättesmarrigt!

  • Svara
    Anna
    1 april, 2013 kl 20:43

    Ser riktigt mumsigt ut! Recept på biffarna vore toppen :)

    • Svara
      Anna
      1 april, 2013 kl 22:12

      Se ovan :)

  • Svara
    anneliten
    1 april, 2013 kl 20:47

    Hemma hos mig blev det indisk curry på linser, potatis och bladspenat. Mmm meatless..

  • Svara
    Ingmarie
    1 april, 2013 kl 21:19

    MUMS!!!!!

  • Svara
    Löpning & livet
    1 april, 2013 kl 21:19

    Tack för tipset, ser ut och låter jättegott!

  • Svara
    sluskan
    2 april, 2013 kl 10:43

    Big LIKE!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.