Aktuellt

Inte äta pizza?

Mamma till barn:

– Nu ska vi åka och hämta pizzorna.

Sen tittar mamman på mig, och fortsätter:

– Men jag ska inte ha. Jag ska äta nyttigt.

Och då känner jag mig som en matpolis. Som någon man måste förklara sig för. Försvara sig.

Ärligt. Att äta pizza på fredag kväll är inget konstigt. Och jag tycker ingen är konstig för det valet. Jag dömer ingen och alla får välja själv. Att någon äter nyttigt är inget man behöver berätta. Det hade varit roligare att veta VAD, än var på nyttighetsskalan. Som inspiration.

Jag äter själv inte morotsstavar till middag på fredag kväll. Och ingen har redovisningsskyldighet för mig. Jag känner mig liksom dum då…

9 Kommentarer

 • Svara
  Rund är också en form!
  20 april, 2013 kl 08:57

  *slår sig för pannan*
  Herregud, varför tänker folk ”ihjäl sig”….? :-(
  Som att det på ngt sätt var bättre att ge pizza till BARNET och äta nyttigt själv (Nej, det är inte så att jag dömmer det heller!) Bara funderar på hur hon tänkte där??

  Klart som tusan att båda får/ska äta pizza, om de känner för det…!

 • Svara
  minatraningstajts
  20 april, 2013 kl 10:24

  Hmm, det där känns ju snarare som ett bra sätt att ge BARNET skuldkänslor/känsla av att ha valt något dåligt?! Men fasen att det ska vara så svårt att bete sig framför dem! Herre gud. Har man valt pizza har man valt det, vare sig det är sig själv man har valt det till eller sitt barn. Det bör man ge tusan i att kommentera på ett sådant där vis, tycker jag. Själv barnlös förvisso, men tänker ändå mycket på det med en tonårskille i huset.

  • Svara
   Anna
   20 april, 2013 kl 13:09

   Nu tror jag inte barnen hörde det, i detta fall. Det var mest känslan av att jag skulle vara någon slags polis som jag reagerade på. Men jag har skällt ut dagisfröknar som inte ätit bulle på fikat med barnen ”för att inte bli tjocka”. Vill man inte ha bullen kunde de ju sagt att de var mätta. Att dra in tjock-hets på dagis blev för mycket för mig! Men som sagt, i detta fall hörde inte barnen något!

 • Svara
  Anne
  20 april, 2013 kl 11:59

  Blir lika fascinerad varje gång jag hör liknande resonemang…det är som om folk tagit sin ”kostvetenskap” direkt från Aftonbladets löpsedel…kan de inte tänka själva? Pizza kan vara utmärkt mat om det balanseras med annan mat..att bara säga att en viss maträtt är ”dålig” är så förenklat, men tydligen tänker inte en del längre än näsan räcker.

 • Svara
  Anna
  22 april, 2013 kl 11:40

  Det jag reagerade på mest var att ge barnen det som föräldern inte själv kunde tänka sig att äta. Otroligt sorgligt.

  Sen är pizza såklart okej lite every now and then.

 • Svara
  Voni
  22 april, 2013 kl 18:47

  Pizza är ju så gott
  klart alla älskar pizza!!!
  Händer att jag bakar pizza mitt i veckorna, går ju och göra så många olika varianter…

 • Svara
  Tiempo en familia | una madre motivada
  23 november, 2014 kl 10:55

  […] visto aqui […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.