Aktuellt

Body Pump 85–några månader sent…

Jag går på Body Pump en gång per termin ungefär. Idag blev jag ditlurad av dottern som visst har bestämt sig för att få lite nya muskler. Och precis som vanligt konstaterar jag att det är ganska kul. Och att det är omöjligt att välja rätt vikt när det går 6 månader mellan gångerna. Så långt minne har inte ens jag…

Photo 2012-08-06 08 12 21
En annan dag. En annan träning…

Favoriter i denna release:

Triceps. Egentligen bara själva dips-delen. Så fantastiskt skönt att få köra dips med stången i knät, på tricepsar som redan skakar. Dips på bräda är min paradgren, förutom jägarvila och grodhopp. Älskar känslan!

Rygg. Lastar på en del med motivet att jag är ganska stark i marklyft. Sen börjar instruktören berätta allt som ska hända… axelpressar och frivändningar. Inser att mina taniga axlar kommer att få det tufft, men hinner inte byta vikter. Ser att jag har samma vikt som de starka tjejerna som tränar body pump typ jämt. Det här kan bli pinsamt. Övertygar mig själv om att det kommer att gå. Lyckas. Känner mig stark! Stor gilla på den!

Hopp. Gillar att Les Mills plockar in lite plyo i body pumpen. Som en sann konditionsmänniska känner jag att jag tränar först när jag får puls. Min biceps kan vara helt döende men får jag inte flåsa lite så känns det inte på riktigt. Som en studsboll upp och ner. Hopp is da shit.

Till kategorin ANTIFAVORITER hamnar bara stretchen. Våldsamt dålig musik och en hattig stretch. Hann ju inte in i positionen innan det var dags att byta.

10 Kommentarer

 • Svara
  http://blogg.mama.nu/postbabyshapeup/
  7 april, 2013 kl 20:51

  Känner igen mig i det där att det krävs puls och svett för att det ska kännas som ”riktig” träning…

 • Svara
  anneliten
  7 april, 2013 kl 22:23

  Jo, det är en rätt bra release… Bröstlåten är grymt tung, med sega repetitioner ”nerifrån”. Härligt.

 • Svara
  Ingmarie
  7 april, 2013 kl 22:24

  Jag tror det var 2-3 år sedan (minst) sen jag körde förra gången.
  Tycker det är så oeffektivt och trååååååkigt.

 • Svara
  Jenny
  8 april, 2013 kl 09:22

  Kul att få träna ihop med dottern!

 • Svara
  Frida
  8 april, 2013 kl 10:01

  Vad ni är lika du och din dotter :). Måste vara kul att träna tillsammans, hon är inte för ung för body pump? Eller ni kanske inte tränade tillsammans.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   8 april, 2013 kl 11:01

   Hon är 14 och vi har trettonårsgräns på gruppträningen, förutsatt att man tränar med förälder. Hon har tränat en del och har bra kroppskontroll, dessutom kör hon med lätta vikter. Jättekul att träna tillsammans!

 • Svara
  Rund är också en form!
  8 april, 2013 kl 11:34

  Haha! Känner igen det där. Går också oerhört sällan på just pump. Och hur har de tänkt med vikter. Jag kör ju betydligt tyngre på marklyften än på t.ex. rodd, även om båda tar mycket på ryggen. Ska man mesa på marklyften eller (med risk att) skada sig/inte orka med rodden? Bättre att köra gym! ;-)

 • Svara
  Kicki
  8 april, 2013 kl 18:07

  Jag gillar bodypump! Och visst är det kul flås i passet! Kör CXworx oxå. Har du testat release 10? Mountainclimber i låt 5 är en riktig flåshöjare :)
  Kul att köra med dottern! Min är bara åtta år så jag får dessvärre vänta ett par år.. :) tack igen för en bra blogg!!!

  • Svara
   Anna
   8 april, 2013 kl 19:05

   Har inte testat ännu men det lär väl ske inom kort då dottern älskar cx. Och hon får ju inte bli starkare än mig :)

 • Svara
  Kicki
  8 april, 2013 kl 18:08

  Glömde skriva om stretchen – den är redan utbytt hos mig! Det säger nog en del… :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.