Jag trodde jag provat alla varianter på hemmagjorda bars och bollar, men så hittade jag en till! En boll på mandel,kokos och aprikos. Typ jättegott! Såhär :
2,5 dl mandelmjöl
400 g kokosflingor
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
1 msk honung
4 äggvitor
150 gram torkad aprikos
1. Värm ugnen till 170 grader
2. Mixa aprikoserna
3. Blanda i mandelmjöl, kokosflingor, vanilj, honung, aprikoser. Mixa till du får en tjock deg. Smaka av och tillsätt ev mer honung.
4. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
5. Blanda försiktigt degen med äggvitorna. Använd en tesked för att klicka ut på ett bakplåtspapper.
6. Baka i ugnen 15-20 minuter tills de får en gyllebrun färg.
Receptet ger ca 18 bullar.
13 Kommentarer
Malins melodi
10 april, 2013 kl 19:49Låter riktigt supergott!
OrienterarEmma
11 april, 2013 kl 08:45Låter jättegoda, ska testas!
Stella
11 april, 2013 kl 11:57Låter supergott!!! Yum!!!
Lina
11 april, 2013 kl 20:49Ser fenomenalt gott ut!! Har du hittat något recept med mango och kokos? Åt några fantastiska på BYM (malmö) och blev störtfrälst, men har inte hittat något recept… :(
Anna
16 april, 2013 kl 20:51Har inte letat men ska hålla ögonen öppna :)
Suzan
13 april, 2013 kl 14:35Åååhh.. ser galet goda ut!
Malin
13 april, 2013 kl 21:38Testade idag och de är kanongoda! ! Spännande att se barnens reaktion :-)
Lina
14 april, 2013 kl 20:19Men åh va gott detta lät, måste testa! :-)
Sofia
15 april, 2013 kl 17:02Jag provade i helgen, gott! Men degen blv väldigt torr, istället för att klicka ut fick jag liksom trycka ihop bollar för att det inte skulle rasa kokos åt alla håll. Borde det vara mer vätska av något slag? Eller mindre kokos?
Anna
15 april, 2013 kl 17:37Konstigt, mina blev lagom geggiga. Kanske hade mindre torra aprikoser, eller större ägg? Kanske går att ta lite extra vatten??
Sofia
16 april, 2013 kl 10:47Då har jag en anledning att prova igen helt enkelt, och våga experimentera lite mer…
Johanna t
16 april, 2013 kl 20:22Tror mer på 200gr kokos. Fick samma problem med smulning. Annars jätte jätte jättegoda!!!! :)
Anna
16 april, 2013 kl 20:52Verkar som man får testa sig fram. Jag blötlade aprikoserna, vet inte om det kan ha gjort någon skillnad.