Recept

Aprikos-mandel-å-kokos-boll

Jag trodde jag provat alla varianter på hemmagjorda bars och bollar,  men så hittade jag en till! En boll på mandel,kokos och aprikos. Typ jättegott!  Såhär :

2,5 dl mandelmjöl
400 g kokosflingor
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
1 msk honung
4 äggvitor
150 gram torkad aprikos

1. Värm ugnen till 170 grader
2. Mixa aprikoserna
3. Blanda i mandelmjöl, kokosflingor, vanilj, honung, aprikoser. Mixa till du får en tjock deg. Smaka av och tillsätt ev mer honung.
4. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
5. Blanda försiktigt degen med äggvitorna. Använd en tesked för att klicka ut på ett bakplåtspapper.
6. Baka i ugnen 15-20 minuter tills de får en gyllebrun färg.

Receptet ger ca 18 bullar.

13 Kommentarer

  • Svara
    Malins melodi
    10 april, 2013 kl 19:49

    Låter riktigt supergott!

  • Svara
    OrienterarEmma
    11 april, 2013 kl 08:45

    Låter jättegoda, ska testas!

  • Svara
    Stella
    11 april, 2013 kl 11:57

    Låter supergott!!! Yum!!!

  • Svara
    Lina
    11 april, 2013 kl 20:49

    Ser fenomenalt gott ut!! Har du hittat något recept med mango och kokos? Åt några fantastiska på BYM (malmö) och blev störtfrälst, men har inte hittat något recept… :(

    • Svara
      Anna
      16 april, 2013 kl 20:51

      Har inte letat men ska hålla ögonen öppna :)

  • Svara
    Suzan
    13 april, 2013 kl 14:35

    Åååhh.. ser galet goda ut!

  • Svara
    Malin
    13 april, 2013 kl 21:38

    Testade idag och de är kanongoda! ! Spännande att se barnens reaktion :-)

  • Svara
    Lina
    14 april, 2013 kl 20:19

    Men åh va gott detta lät, måste testa! :-)

  • Svara
    Sofia
    15 april, 2013 kl 17:02

    Jag provade i helgen, gott! Men degen blv väldigt torr, istället för att klicka ut fick jag liksom trycka ihop bollar för att det inte skulle rasa kokos åt alla håll. Borde det vara mer vätska av något slag? Eller mindre kokos?

    • Svara
      Anna
      15 april, 2013 kl 17:37

      Konstigt, mina blev lagom geggiga. Kanske hade mindre torra aprikoser, eller större ägg? Kanske går att ta lite extra vatten??

      • Svara
        Sofia
        16 april, 2013 kl 10:47

        Då har jag en anledning att prova igen helt enkelt, och våga experimentera lite mer…

  • Svara
    Johanna t
    16 april, 2013 kl 20:22

    Tror mer på 200gr kokos. Fick samma problem med smulning. Annars jätte jätte jättegoda!!!! :)

    • Svara
      Anna
      16 april, 2013 kl 20:52

      Verkar som man får testa sig fram. Jag blötlade aprikoserna, vet inte om det kan ha gjort någon skillnad.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.