Aktuellt

Umeås bästa?


Är det hit man ska?

På fredag och en vecka framåt är det dags för påsk-visit hos föräldrarna i Umeå, även kallat träningsläger…

Ni vet, barnpassning dygnet runt och maten på bordet.

Gissar att det blir en hel del skidor och lagom mycket löpning, men skulle även vilja testa gruppträningsutbudet och yogan. Så ni Umebor out there… vilka klasser får jag inte missa? Var finns den bästa yogan?

Och var hittar jag Umeås motsvarighet till Spis & Deli?  Hälsosam god och fräsch mat liksom. Med rawfoodbollar till efterrätt… 

Jag sitter med anteckningsblocket redo, så dela med er av era smultronställen!

16 Kommentarer

 • Svara
  Jessica
  18 mars, 2013 kl 11:03

  Absolut Umeås bästa :)

 • Svara
  sara den rara
  18 mars, 2013 kl 11:37

  Mya flow bästa yogan
  KI bästa butiken
  Socialize bästa restarurangen
  Cafe götetborg bästa fiket / maten dock ej raw food dock underbart cafe
  Strandpromenaden bästa promenaden / löpningen

  Ha en underbara påsk

  sara den rara

 • Svara
  Anette H
  18 mars, 2013 kl 11:47

  Skidor i Gammlia-spåren, alternativt på Nydalasjön! Löpning och promenad är Nydala runt trevligt (och strandpromenaden håller jag med om). Rost är absolut bästa restaurangen, speciellt deras färskosttallrik! Dock vet jag inte en enda raw-foodrestaurang… Och Iksu is the place to be!

 • Svara
  Idamari
  18 mars, 2013 kl 11:53

  Jag håller med ovan nämnda, och roligt att någon tipsar om Socialize då hon som äger och driver är från min hemort Vilhelmina. De har bara lokalt och ekologiskt och i en himla mysig miljö. IKSU är absolut stället att vara på. Nu har jag mina favoriter mer i instruktörer och så men får du till ett Spinningpass med Elvira på IKSU så är det mitt tips. Annars, som de skriver, Nydala är fantastiskt fint, lika så promenaden längs älven. Glad påsk!

 • Svara
  Cecilia
  18 mars, 2013 kl 15:19

  Passa på att vara ute:) Nydalasjön är helt fantastisk den här tiden på året!! Så fint att springa runt sjön, är ju också trevligt att åka långfärdsskridskor eller längdskidor på den och sen sätta sig i vårsolen och fika:) Trevlig påsk!

 • Svara
  Emilia
  18 mars, 2013 kl 15:42

  Alla total training pass gillar jag, högintensiv stationsträning (Oskar tollknäpper har på onsdagar o torsdagar, lina på tisdag lunch, svenska Hanna Ljungberg på måndagar vara rikigt bra också)

  Spinning; Elvira (onsdagar fredagar) eller Cecilia kalla.

  Sen har dom GRIT strenght och plyo som tydligen ska vara bra (har inte hunnit gå själv ännu..)

  Hoppas du får en bra påsk i Umeå :)

  • Svara
   Emilia
   18 mars, 2013 kl 15:43

   Svenska? Sen har skulle det vara. Haha jäkla iPhone..

  • Svara
   Emilia
   18 mars, 2013 kl 15:44

   Senska? Sen ska menade jag såklart. Jäkla iPhone :P

 • Svara
  Anna (orka mera)
  18 mars, 2013 kl 16:26

  Tack för alla era tips! Jag ska nog få ihop en riktigt bra vecka känner jag!

 • Svara
  Maja
  18 mars, 2013 kl 16:28

  Rost är ett måste tycker jag! Fräsch mat, mycket grönsaker och ekologiskt.
  Vad gäller träning och yoga så håller jag med någon däruppe om att mya flow har riktigt bra yoga. På iksu varierar den lite. Carola Lindberg (måndagar) och Filippa Andersson (torsdagar) ska dock nämnas, de är yogainstruktörer på iksu och riktigt riktigt bra båda två.
  Hamptjärnsstugan är trevlig också, dit kan man åka skidor för att sen åka lite skrana eller nåt, äta våfflor och sen åka hem :)
  Bästa löpstråket tycker jag är kring bölesholmarna, dit går det lätt att ta sig från strandpromenaden.
  Ha en trevlig Umeå-visit!

 • Svara
  Emma Lövgren
  18 mars, 2013 kl 16:58

  Gruppträningsutbudet då. Klassernas klasser: Cykel med Cecilia Kalla på måndagar, Stepmuskel med Maria Olofsson på tisdagar, Cykel med Elvira Johansson på onsdagar och Total training med antingen Oskar Tollknäpper eller Hanna Ljungberg.

 • Svara
  Sophia
  18 mars, 2013 kl 20:26

  Det bästa är sagt men kan upprepas :)
  Rost, total training och Elviras spinning! Har Barbro järngympa ännu. så sägs det vara en höjdare som ger höjd puls och trötta muskler :)

 • Svara
  Malin
  18 mars, 2013 kl 20:33

  Carola Lindbergs yoga på IKSU på måndagar, som nämns ovan, är verkligen 90 fantastiska minuter. Dock poppis så man måste boka i tid. Sanna Åhman på Mya flow är jättebra, men verkar inte ha något just nu.

 • Svara
  Amanda Lundberg
  18 mars, 2013 kl 21:06

  Hej! Måste tipsa om Rost! Jättegod och fräsch mat! Sen har iksu jättebra träning men det är nästan ännu bättre o gå på iksu spa på umedalen, då kan man ju lyxa till det med bubbelpool, bastu, solrum, ljustearpi osv! Dock kostar det ju en del.. Tack för en bra blogg! :D

 • Svara
  Lisa
  19 mars, 2013 kl 10:04

  Vill börja med att tacka för en inspirerande blogg! (: Tapas är en liten och riktigt mysig resturang. Rekommenderar starkt deras vegetariska färdigkomponerade meny. Kan vara bra att boka bord i tid. Vad det gäller allas älskade IKSU har du tre olika anläggningar. Den största ”Sport” ligger vid universitetet. Här finns mäktiga klasser med spinning – välj Elvira om du vill ha en mjuk och filosofisk upplevelse. Välj Elin Pettersson om du vill bli puschad till max. Den lilla nyöppnade ”Plus” ligger vid älven i centrum. Mindre gym med personligare känsla, och här instruerar jag bla bodypump på lördagar. (: Till sist den lyxiga ”Spa” finns på andra sidan stan i Umedalen. Behandlingar, spa, bubbelpool mm Dra iväg ett mail till facebook.com/lisa.ax89 om du bestämt dig för att köra något gruppträningspass på Sport eller Plus så kan jag skriva in dig på en gästlista!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   19 mars, 2013 kl 23:34

   Ahhh, jag kan ju inte bestämma mig! Allt kul händer ju på måndagar. Vill både spinna, gå på total training och yoga…. Varken Elin eller Elvira verkar ha pass nästa vecka, och på lördag har jag inte möjlighet att träna… Velar lite till och återkommer :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.