Aktuellt

Myspys i all ära…

… men när det kommer till balansövningar trivs jag bra i lysrörsbelysning!


Här snackar vi yogastudio…

Avslutade gårdagen med en underbar avslappnande yoga på gymmet. Lokalen nersläckt med levande ljus. Så där som man tänker sig att en yogasal ska vara. Mysig och varm. Och det är ju helt perfekt så länge det inte handlar om balansövningar…

Min hjärna funkar inte i mörker. Nervkopplingen ballar ur. Hela jag vobblar. Kan inte lyfta tån en millimeter utan att trilla omkull. Att fokusera på en punkt går inte då det inte finns några synliga punkter. Och ett flackande ljus hjälper föga. Jag vajar som ljuset. Blir irriterad på min totala brist på balans och övar acceptans på hög nivå. Inte bli arg. Acceptera. Lyckas sådär…

Därför var det extra skönt att kliva upp till morgonyoga med Anna i gympalokal med lysrörsbelysning. Där slapp hjärnan jobba och jag stod gjuten i marken.  Oromantiskt och o-yogish måhända, men ibland är det skönt att känna sig rock solid!

4 Kommentarer

 • Svara
  Nina
  5 mars, 2013 kl 12:12

  Detdär kan jag känna igen, trots att jag är en myspysare långt in i själen och hjärteroten. Tidiga, kolsvarta mornar på yogamattan får mej nästan alltid att stå på näsan – det är som du säger, inte mycket till hjälp med en fladdrande ljuslåga.
  Tänker att yogan är ju där oavsett ljuskälla, inifrån ut, eller hur ;)

 • Svara
  annamarkelin
  5 mars, 2013 kl 12:49

  Det värsta är när man får gå ett steg i taget i trappan och hålla sig i räcket på morgnarna, eftersom man a) just vaknat och b) det är mörkt så man har noll balans.

  Förresten somnar jag som en sten när de släcker i yogasalen. Bra eller dåligt? Hm.

 • Svara
  Yogamala Anna
  5 mars, 2013 kl 14:17

  Anna, tack för dagens skratt! Ja det är väldigt omysigt i vår ”yogasal” på tisdagar å andra sidan sitter ju inte yogan i lokalen utan i kroppen… men hade jag fått bestämma så skulle doften vara annorlunda och något trevligare belysning…

  Vad gäller din balans så reagerar den helt normalt. Det ÄR svårt att hålla balansen i mörker och särskilt med levande ljus. Tittar du på ljusen så tappar du garanterat balansen…

  Kom ihåg att yogapassen är till för ER. Inte för yogaläraren så somnar man när det släcks i yogasalen så kanske det beror på att man behöver mer sömn i kroppen.

  Sen är det en träningssak likt allt annat kunna gå ner i djupavslappning utan att somna men det kräver som sagt träning liksom allt annat… Ibland kan djupavslappning med hjälp av YogaNidra ge bättre energi än att sova. Faktiskt. Låter märkligt men funkar.

  Power till dig för att vara rock solid!

 • Svara
  Lotta
  6 mars, 2013 kl 11:56

  Jaaa du, du skulle se mig när jag snubblar ur sängen på morgnarna och släpar mig ur sovrummet, ibland genom att ta stöd av väggarna. Dålig balans i mörker är åtminstone ena delen av förklaringen.. ;)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.