Aktuellt

Gerdahallens inspirationsdag 2013

Inför årets upplaga av Gerdahallens inspirationsdag hade jag valt lite andra klasser än jag brukar. Dvs mycket mindre spinning… Så här blev det:

Ramlar in på Gerdahallen strax efter kl 10 och hittar dessa sköna bönor innanför dörren:2013-03-09 10.13.08
Anna och Jessica som båda ska få äran att förgylla min dag!

Börjar med SOMA.
Passet jag är mest nyfiken på. Har ingen aning vad jag ska förvänta mig men det visar sig bli ungefär som jag ändå tänkte mig. Typ.

Rörlighet och styrka. Balans och kroppskontroll. I en salig blandning som blir otroligt skön. Till min stora förvåning känner jag mig faktiskt ganska smidig emellanåt! Jobbigt men aldrig plågsamt.

2013-03-09 10.31.15
Linus och Cecilia på SOMA. Grymma armar på den tjejen. Jag vill också bli atletisk…

Nästa klass på tur: TRX med Jenny Ahlin.
En jättebra klass, men då jag ser framemot uppslag på nya övningar blir jag lite ledsen i ögat då passet är nästintill identiskt med det som körs hemma på gymmet. Tror bara det var EN ny övning som skiljde sig, och som jag inte testat tidigare. All cred till instruktören dock, fantastiskt peppande och pedagogisk!(TRX –bilder lånade från Tina, som var mer på hugget med kameran…)


Tina och jag inför TRX-klassen. Vet inte varför jag ser så rädd ut. Så farligt var det inte..

Slänger i mig lunchen på 15 minuter innan jag ger mig på tredje klassen för dagen – spinning med Jessica. Eller Cykling. På riktigt. Fast på spinningcykel. En stege på tröskeln och 10 stycken 40-20 intervaller är receptet för dagen.

Tar ett tag att komma igång då matvetet från den något stressade lunchen liksom ligger och guppar lite i halsgropen. Efter en lång uppvärmning är kroppen ändå hyfsat redo och det är dags att börja jobba.

Det jag gillar med Jessicas klasser är hon inte bara instruerar och peppar utan även delar med sig av kunskap, och tar sig tid att förklara.  Alltid lär man sig något nytt! Eller får en repetition av det man redan kan. Dessutom är hennes coaching så grymt tajmad. Alltid de rätt valda orden vid rätt tidpunkt.
2013-03-09 13.04.51

Avslutar dagen med två yogaklasser. En dynamisk yoga med Anna och en yinyoga med Jessica.

Annas yoga är som Annas yoga är som mest. Härligt flödande och fantastiskt skön. Här känner jag mig hemma.

Sen var det det där med yinyoga. Har aldrig testat det innan. Detta blir min premiär. Folk börjar släpa in bolster och kuddar. Filtar och block. Förstår inte hur eller var de ska användas men gör som de andra. Vill ju verka världsvan…

Så värmer vi upp lite innan vi går in i de olika positionerna. Mycket höftöppnare vilket jag älskar. I varje position stannar vi 3-5 minuter. I vissa lägen är det helt ok, i andra känns tiden evighetslång. När man stilla undrar om höften KAN gå av…

Jessica har en assistent med på passet. När vi ligger intrasslade i våra egna ben kommer de runt och lägger sina händer på ryggen eller masserar nacken. Assistentens händer är rykande varma. Jessica masserar med fasta tag. Känner mig ompysslad och myser.

En perfekt avslutning på dagen och en klass som funkar utmärkt när kroppen liksom inte vill jobba mer eller när det är mer stretchen än styrkan man vill komma åt.

Lång dag, lång rapport! Som alltid ett kanonarrangemang! Längtar redan till nästa år!

5 Kommentarer

 • Svara
  Linatriathlet
  10 mars, 2013 kl 11:11

  Låter som en toppendag! Älskar Jessica clarens spinningpass!

 • Svara
  minatraningstajts
  10 mars, 2013 kl 20:49

  Alltså, jag älskar när yogafröknarna tar på mig. Jag fattar inte hur de lyckas, men de öppnar ju ALLTID upp kroppen på sätt jag inte ens trodde var möjligt. Plus att den typen av kroppskontakt är ovan och känns väldigt… värmande. Det är inte farligt att ta på varann, liksom. Men ovanligt.

 • Svara
  Ingmarie
  11 mars, 2013 kl 05:36

  Vilken partydag!!!!!
  Kul att testa nya yogaformer. Yinyoga låter lite som Restorative yoga. man bar akan inte vara stressad efter ett sånt pass.
  Själv har jag blivit helt hooked på ”Sacred Hot Yoga”:
  Det är verkligen inte likt något annat!

 • Svara
  Anna
  11 mars, 2013 kl 12:27

  Hej Anna! Så kul att du var med och förgyllde vår dag på Gerdahallen
  Nu när du testat Yin kanske skall du då följa med på min Yin Yoga Retreat i mars? hihih http://stillaeftertanke.blogspot.se/p/yoga-retreats.html

  • Svara
   Anna
   11 mars, 2013 kl 14:33

   Låter underbart men jag är i Umeå då! En vacker dag ska jag unna mig en retreat, fast jag tror jag siktar på en sommarretreat. Hade varit underbart!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.